Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Persconferentie: Kauzincski: “We zijn helemaal klaar voor de wedstrijd”

Voordat onze Kiezkickers -op zondag 26 augustus 2018  13u30 – in het stadion Alten Försterei tegen 1. FC Union Berlin spelen, gaf onze coach Markus Kauczinski vrijdagmiddag – 24 augustus 2018 op de persconferentie, zijn mening over de komende tegenstanders en de personeel situatie van onze FCSP.

De 48-jarige kijkt uit naar de wedstrijd in de hoofdstad: “We kijken uit naar een hard bevochten wedstrijd, we zullen zondag scherp zijn en alles geven om te winnen.” Om de derde overwinning van onze FCSP te voorkomen zullen de “Eisernen” – winst tegen Aue (1: 0) en een gelijkspel tegen Keulen (1-1) in de start van het nieuwe seizoen – er alles aan willen doen. Kauczinski schat de jongens van coach Urs Fischer in als een zeer vervelende tegenstander: “Union is individueel op alle posities van het elftal uitstekend bezet,. Ze hebben laatst in Keulen laten zien dat ze gevaarlijk zijn voor elke tegenstander. Maar ook wij zijn een gevaarlijke tegenstander dus ik verwacht een duel op gelijk niveau ”

Naast Marc Hornschuh en Jan-Philipp Kalla zijn ook Sami Allagui (gebroken rib) en Christopher Avevor (gekneusd scheenbeen hoofd) er zondag niet bij. “Met Sami moeten we kijken van week tot week. Zoals het nu is moeten we eerst het gewonde gedeelte immobiliseren totdat hij weer pijnvrij is. Jackson is ook niet pijnloos, maar we hopen dat hij volgende week weer beschikbaar zal zijn,” zei Kauczinski.

Op de vraag wie de geblesseerde Avevor in de verdediging zal vervangen heeft Kauczinski twee oplossingen in gedachten: “We trainden in de afgelopen dagen op 2 mogelijkheden of Marvin Knoll speelt terug in het centrum van de verdediging of Florian Carstens komt in het team.” De coach heeft ook twee opties in de aanval: ” In de aanval start Dimitrios Diamantakos of Henk Veerman, dat beslis ik op korte termijn.” Nu Luca Zander en Christopher Buchtmann genezen zijn en teruggekeerd zijn in de trainingen zal de strijd om de basisplaatsen weer scherper worden. “De ploeg moet altijd – afhankelijk van de bestaande situatie – opnieuw gekozen worden. Dus wie er mee gaat en wie niet, kan ik nog niet inschatten”, zei onze coach.

De DFB Cup-wedstrijd tegen Wehen Wiesbaden zal zondag geen rol spelen: “We analyseerden de wedstrijd in Wiesbaden en zagen dat we sommige dingen slecht deden. De beslissende factor op het einde is hoe je er mee om gaat. De nederlaag heeft ons geen knak gegeven “zei Kauczinski. De volledige focus ligt nu op de ontmoeting bij de zesde in de rangschikking: “We zijn helemaal klaar voor de wedstrijd en willen de positieve reeks in de competitie voortzetten.”

Bron: www.fcstpauli.com