Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Interview: Müller:”Gelukkig was ik geduldig”

Sinds woensdag 22 augustus is Korbinian Müller een Kiezkicker. Na de eerste twee trainingen met zijn nieuwe teamgenoten, nam de 27-jarige doelman uitvoerig de tijd om niet alleen te praten over zijn verhuizing naar het Millerntor, maar ook over zijn voornaam en zijn rol in het team.

“Dan wordt het hoog tijd dat je hem leert kennen”, aldus de doelman aangesproken op zijn voornaam Korbinian. “Dit is een Beierse voornaam die nu zeldzaam is maar weer op het goede weg terug zit,” aldus de doelman. De 27-jarige stond tot voor de zomer nog bij SpVgg Unterhaching tussen de palen, maar besloot zijn contract – bij de derde divisie club – bewust niet te verlengen. “Op sommige punten paste we niet meer samen en moest verandering komen”, zei Korbinian, die benadrukte: “We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Ik heb gewoon de beslissing genomen om te vertrekken. Ik heb veel te danken aan Haching, ik was er tenslotte in totaal tien jaar. Bij SpVgg genoot ik mijn opleiding en het was ook mijn eerste professionele club. ”

Na de wissel van Philipp Heerwagen – die Korbinian als tiener nog zag spelen in het doel voor SpVgg – naar FC Ingolstadt, kwam Müller als aanvulling van de doelmannen Robin Himmelmann und Svend Brodersen. Wat zijn rol in het team betreft is de 27-jarige duidelijk: “Ik ben me ervan bewust dat ik eerst op de achterbank moet plaatsnemen. Maar ik wil zo snel mogelijk in de ploeg stappen. Daarvoor wil ik prestaties op veld brengen. De coach zegt dat de prestaties beslissend zijn. Als ik dat breng heb ik ook een goede kans om erbij te zijn. ”

Vanaf nu staat Müller tussen de palen van onze FCSP. Het feit dat hij naar Millerntor verhuisde heeft hij vooral te danken aan zijn geduld. “In de afgelopen paar weken kwamen er enkele opties binnen, maar ik wilde iets spannender doen. Mathias Hain nam halverwege vorige week contact met me op en toen ging het zeer, zeer snel. Gelukkig was ik zo geduldig dat het klopte met St. Pauli”straalde de 27-jarige die nog nooit op Millerntor heeft gespeeld maar melde:” Men hoort er alleen maar goed en je ziet niets dan goeds. De Millerntor en de fans die er achter staan – iedereen is er enthousiast over. De FC St. Pauli is een zeer uitzonderlijke club en is maar met weinige clubs in Duitsland te vergelijken. ”

Hoewel Müller – die voor Unterhaching en de Stuttgarter Kickers 115 wedstrijden in de 3e klasse speelde – sinds deze zomer zonder club zat, bleef hij fit. Niet alleen op fysiek, zoals Korbinian verklaarde: “Ik ben sinds twee jaar bezig met de tweevoudige studie Fitness-Economie via afstandsonderwijs, waarin ik naast het voetbal veel tijd heb geïnvesteerd. Dat wil ik ook niet afbreken, ik hoop een oplossing te vinden om mijn studies verder te zetten en volgend jaar af te ronden. ”

Müller wil niet alleen succesvol zijn bij zijn studies, maar ook op het veld met zijn nieuwe teamgenoten in de 2e Bundesliga wil hij succesvol zijn. Na twee trainingssessies kon de 27-jarige al tevreden zeggen: “Het is een geweldig team – niet alleen op, maar ook naast het veld. Ik kijk uit naar de komende tijd! ”

Over de tijd gesproken: de doelverdediger had de afgelopen dagen noch de afgelopen jaren de tijd om Hamburg leren kennen. “Ik zag alleen de luchthaven en de hoofdstad toen ik erdoorheen ging – maar niet meer. Ik wilde altijd al eens naar Hamburg, maar wie in het voetbal speelt heeft niet veel tijd. Toen ik op vakantie ging was het altijd elders. “Korbinian komt natuurlijk niet voor vakantie naar Hamburg, maar hij zal zeker de komende weken en maanden de tijd vinden om eindelijk de stad te leren kennen.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters