Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Fan.Tastic Females: Eerste tentoonstelling vrouwelijke voetbalfans op Millerntor

Première in het FC St. Pauli Museum: van 8 tot en met 22 september 2018 vindt de eerste tentoonstelling ooit over “vrouwelijke voetbalfans” plaats in ons museum. Wie het spannende project van begin wil meemaken moet deze periode in dik met de kleuren bruin-wit-rood aanduiden in zijn kalender. Want na deze periode op Millerntor gaat deze multimedia tentoonstelling Fan.Tastic Females op tournee door heel Europa.

“Voetbal en fancultuur – alleen voor mannen?” vroegen makers van Fan.Tastic Females – Football Her-Story op hun website– en ze geven het enige juiste antwoord: “By the way! Maar wat weten we eigenlijk van vrouwen in de verschillende fanscenes van Europa? Welke verhalen vertellen ze en wat is hun mening over het mooiste nevenzaak van de wereld ‘? ”

Met deze vraag ging – de projectgroep rond Antje graf Horst , Barbara Paech en Daniela Wurbs (veel St. Paulianer vrouwen zijn door hun werk voor de Football Supporters Europe, maar ook van hun tijd in de AFM-bestuur en Fanladen bekend) – aan het werk en onderweg.

In deze tot nu ongekende tentoonstelling door fans voor fans, zal de diversiteit en de realiteit van de vrouwelijke fan cultuur in het Europese voetbal (en daarbuiten) getoond worden, en dit vanuit het perspectief van de protagonisten zelf.

Centraal in de tentoonstelling staan ​​portretten van vrouwelijke fans en vrouwelijke fanatici uit 20 Europese landen, en zelfs enkele daarbuiten. De bezoekers van de tentoonstelling maken kennis met vrouwelijke ultras, vrouwenfanclubs en allrounders.

Van de Raad van Commissarissen, Spelersvrouw tot de het oudste abonnee van hun land geeft deze tentoonstelling een fascinerende verscheidenheid aan personages, achtergronden en activiteiten. Dankzij filmmakers Naz Gundogdu en Filomena Canino zijn er ook bewegende beelden. Al deze gesprekken kunnen worden ervaren op het terrein, aangevuld met de veelzijdige inhoud over de geschiedenis en de aanwezigheid van vrouwen in het voetbal toen en nu.

Of het nu in de organisatie is of bij het monteren van de film, grafisch ontwerp of tijdens de uren van het vertalen van talloze interviews, ondersteuning in de reisbestemmingen en nog veel meer: ​​Een groot aantal medewerkers heeft met onvermoeibare werk en veel passie er voor gezorgd dat de Fan.Tastic Females een echt buitengewoon project is geworden. Mis dit niet!

By the way: Een crowdfunding project op het platform “Kickstarter” voor de laatste voorbereidingsfase kon met succes af gesloten worden – maar u kan nog steeds de Fan.tastic Females ondersteunen door uw donatie. Gebruik gewoon de knop “Doneren” op hun website!

Website van het project Fan.Tastic Females : https://fan-tastic-females.org

Website van het FC St. Pauli Museum: www.fcstpauli-museum.de

Trailer voor het project: KLIK!