Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Onnodige – maar traditionele exit – in 1e ronde DFB-Beker 3-2nV

Het mocht weer niet zijn, FC St. Pauli is opnieuw in de 1e ronde van de Duitse Cup uitgeschakeld… Bij SV Wehen Wiesbaden verloor FCSP met 3-2 (1-1) na verlengingen. Het openingsdoelpunt van Sören Reddemann (35) werd nog weggewerkt door Richard Neudecker (51). In de verlengingen kwam de derde divisie club dankzij doelpunten van Manuel Schäffler (103, FE) en Niklas Schmidt (105 + 1) op 3-1, het doelpunt van Christopher Avevor was helaas niet genoeg (109).

SVWW coach Rüdiger Rehm deed – na de recente 3-3 in de derde Liga tegen Eintracht Braunschweig – vier veranderingen, FCSP hoofdtrainer Markus Kauczinski wijzigde zijn elftal ten opzichte van 2-0 thuisoverwinning tegen SV Darmstadt 98 slechts één keer. Voor de geblesseerde Christopher Buchtmann kwam Waldemar Sobota in het elftal. Waldemar begon op de rechter flank terwijl Mats Møller Dæhli naar het centrum van het middenveld schoof, vlak voor de twee zessen Johannes Flum en Marvin Knoll.

Vanaf de eerste minuut ging het spel met veel tempo heen en weer, maar grote doelkansen bleven uit. Dan trok Nicklas Shipnoski van rechts naar binnen en bediende Stephan Andrist links in het strafschopgebied. Deze trapte het leer met rechts net langs de rechterbovenhoek (10e). Even later was er de eerste kans voor onze Kiezkicker: Marvin Knoll – na een kort uitgespeelde corner – schoot met links maar zijn schot ging de rechterpaal op 2 meter voorbij (13).

Aangevuurd door vele FCSP-fans die waren mee gereisd, hadden de Brown-Whites licht overgewicht, maar verder dan een nieuw afstandsschot van Knoll -die SVWW doelman Markus Kolke zeker pareerde- sprong er niets boven uit (21). Verdedigend stonden onze Kiezkickers attent te spelen en in de duels stond Christopher Avevor als een rots in de branding. Na iets meer dan een half uur was de volgende kans voor de derde divisie club, maar Daniel Buballa blokkeerde het Andrist-schot vanuit een scherpe hoek ten koste van een hoekschop (34e). En dat was eentje met gevolgen … Sascha Mockenhaupt klom het hoogste en Sören Reddemann was het snelste op de bal en duwde vanop 8 meter de bal in de linkerhoek – 1-0 (35.).

Het Kauczinski-team was niet onder de indruk, schakelde meteen een versnelling horen en wilde snel terugslaan. Nadat een scherpe voorzet van Richard Neudecker niemand voor doel trof (36), probeerde Knoll het opnieuw vanaf 28 meter. Zijn linkerschot ging echter een ​​meter voorbij het doel (37.). Kort nadat Sami Allagui langdurig verzorging moest krijgen – na een aanvaring met Kolke – gingen onze jongens met de 1-0 achterstand in de kleedkamers.

Toen restte onze Kiezkickers nog 45 minuten om de achtste eerste ronde uitschakeling in de afgelopen 13 jaar af te wenden. Kauczinski deed tijdens de rust één wijziging: Voor Allagui kwam debutant Henk Veerman op het veld. Deze kon zes minuten later de gelijkmaker ​​met zijn ploeggenoten vieren! Knoll trapte een hoekschop naar de korte paal gebracht, waar Wiesbaden Patrick Schönfeld de bal verlengde – tot grote vreugde van Neudecker! Hij nam de bal met een knappe volley en trapte hem onhoudbaar langs Kolke centraal onder de dwarsbalk – 1-1 (51).

Dankzij Robin Himmelmann duurde de vreugde om de gelijkmaker langer dan 120 seconden. SVWW kwam door over de linkerkant via Marc Wachs die de vrijstaande Simon Brandstetter bediende. Zijn schot -vanop zes meter – strandde op een sterke reactie van Himmelmann (53.). Na tien minuten met veel balverliezen aan beide kanten was de volgende goede fase voor onze Kiezkickers: Alleen miste Veerman nipt een voorzet van Neudecker (63), vervolgens pareerde Kolke een prachtige trap van Mats Møller Dæhli net over de lat (64 .). De daarop volgende hoekschop kopte Avevor vanaf zes meter net over (65e) voordat Neudecker de grote kans had op 2-1. Een perfecte voorzet van Moller Dæhli kon hij niet juist raken en de bal ging links van de paal voorbij (66).

Het gebrek aan afwerking brak bijna zuur op, maar Andrist schoot de bal – die vriend en vijand in het strafschopgebied voorbij ging – vanaf 13 meter langs het doel. Kort daarna veranderde Kauczinski voor de tweede keer: Cenk Sahin verving Sobota (75.). Vlak nadien vond de pas ingevallen Niklas Schmidt Himmelmann op zijn weg (77), aan de overkant zette Veerman een verre  kopbal vanbuiten het strafschopgebied net over het doel (78). Toen verliet Flum voor Bernd Nehrig de wedstrijd (79e).

Een zenuwslopende laatste fase met grote kansen aan beide kanten zou volgen. Na een geweldige Neudecker diagonale pas verwerkte Veerman het leer uitmuntend maar verzuimde Kolke te verslaan (86.). Aan de andere kant schoot Andrist tegen Himmelmann – die lang wachtte – die sterk redde en een tegendoelpunt verhinderde (88.). Opnieuw aan de overkant: Na scherpe pas  van Knoll had Veerman wederom 1-2 op de voet, maar opnieuw vond hij in de SVWW keeper zijn meester (89e)! Aan het einde van het reguliere speeltijd pareerde Kolke nog een vrije trap van Knoll uit zijn doel(90. + 2.), voordat hij nog een schot van Møller Dæhli (90 + 3) pareerde. Het bleef bij de 1-1 – verlengingen!

De eerste kans was voor SVWW, maar Moritz Kuhn schoot een vrije trap van 19 meter in de muur (94). Kauczinski wisselde een vierde en laatste keer: Dimitrios Diamantakos kwam voor Møller Dæhli in de wedstrijd (98.). Kort daarna was Himmelmann terug daar met een knappe reactie: hij maakte een Andrist-schot van dichtbij onschadelijk met zijn linkerarm (100.).

Iets later penalty kreeg Wiesbaden een strafschop… Na een duel van Philipp Ziereis tegen Stephan Andrist wees scheidsrechter Christian Dingert naar de stip. Een harde beslissing, vooral omdat Sahin enkele ogenblikken eerder was aangetrapt door Alf Mintzel – niet gefloten doorr Dingert – op de middellijn. Schäffler kon het niet schelen en schoot de 2-1 voor de SVWW op het bord (103.). Maar dat was nog niet alles: Kort voor het rustsignaal scoorde Schmidt bij een voorzet van Brandstetter de 3-1 (105. + 1).

In de tweede helft van de extra tijd probeerden onze Kiezkickers alles en werden ze beloond met een doelpunt. Nadat Neudecker een Sahin voorzet niet kon afwerken, scoorde – als aanvaller spelende – Avevor de rebound (109). Vlak voor het einde mistte Knoll net een voorzet van Dudziak en de rebound belandde bij Veerman maar Mockenhaupt kon net op tijd de bal wegtrappen (116). Het was de laatste belangrijke scène van de wedstrijd. De verhoopte gelijkmaker voor FCSP kwam er niet meer en ST Pauli verlaat na een beker-thriller de bekercampagne.

SV Wehen Wiesbaden

Kolke – Kuhn, Mockenhaupt, Reddemann, Wachs (101. Mintzel) – Andrist, Mrowca, Schönfeld (69. Schmidt), Brandstetter (118. Modica) – Schäffler, Shipnoski (69. Kofi-Kyereh)

Cheftrainer: Rüdiger Rehm

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa – Flum (79. Nehrig), Knoll – Sobota (75. Sahin), Møller Dæhli (98. Diamantakos), Neudecker – Allagui (46. Veerman)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Tore: 1:0 Reddemann (35.), 1:1 Neudecker (51.), 2:1 Schäffler (103., FE), 3:1 Schmidt (105.+1), 3:2 Avevor (109.)

Gele Kaarten: Shipnoski, Andrist, Mrowca / Buballa, Knoll, Ziereis, Diamantakos

Scheidsrechter: Christian Dingert

Toeschouwers: 10.007

Bron: www.fcstpauli.com