Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Wehen Wiesbaden

Na de succesvolle start in de 2. Bundesliga willen onze Kiezkickers verdergaan met dezelfde prestaties in de DFB Cup. Op vrijdagavond – 17 augustus 2018, 20u45 – trekt onze FCSP in de eerste ronde naar SV Wehen Wiesbaden. Hier zijn enkele feiten en cijfers over de derde divisie club.

Het seizoen begint

Terwijl onze Kiezkickers het seizoen begonnen met twee overwinningen op rij, speelde SV Wehen Wiesbaden al vier wedstrijden in de derde divisie. De aftrap van de competitie was nog op maat want SVWW versloeg VfR Aalen met 1-2 . Toen volgden echter twee nederlagen op rij tegen Energie Cottbus (0-2) en Hansa Rostock (3-2). Zelfs een derde nederlaag dreigde afgelopen weekend, toen de Wiesbaden na 74 minuten met 3-1 achter stond tegen het pas degradeerde Eintracht Braunschweig. De ploeg van Rehm Rüdiger toonde echter veerkracht en wist dankzij twee late doelpunten van Stephan Andrist en Daniel Kofi Kyereh alsnog gelijk te spelen.

De ups en downs

Sinds de degradatie naar de 3e divisie – in de zomer van 2009 – heeft de SVWW in de derde hoogste afdeling 3 keer voor promotie en 3 keer tegen degradatie gevochten. In de seizoenen 2009/10 15e plaats), 2011/12 (16e plaats) en 2015/16 (16e plaats) kon Wehen Wiesbaden de bittere stap naar de 4e klasse afwenden. In de seizoenen 2010/11, 2013/14 en in het vorig seizoen 2017/18 eindigde de SVWW steeds als vierde en miste nipt de terugkeer naar de 2e Bundesliga. Met de vorig jaar 68 behaalde punten – voor SVWW de beste opbrengst in de 3e klasse ooit – kwam SVWW uiteindelijk één punt te kort voor de derde geplaatst Karlsruher SC. KSC faalde later in de degradatiewedstrijden tegen Ertsgebergte Aue.

De recordspeler

Alf Mintzel draagt ​​sinds de zomer van 2010 de Wiesbadener-trui. Hij is de veteraan in het elftal van hoofdtrainer Rüdiger Rehm. Sinds zijn overstap van SV Sandhausen speelde hij 251 wedstrijden (17 goals, 39 assists) voor de SVWW in de 3e klasse. Achter Osnabrück Tim Dannenberg (310 games voor vijf verschillende clubs) staat de 36-jarige – die ook 53 wedstrijd speelde voor Sandhausen in de 3e Liga – op de tweede plaats aller tijden in de 3e Bundesliga . Mintzel staat echter op de eerste plaats met betrekking tot de speeltijd: de linkshandige speler stond in de 3e Liga 24,590 minuten op het veld.

De Kaiserslautern-fractie

Er steekt niet weinig FCK in SVWW … Afgelopen zomer trok SVWW negen nieuwkomers aan, met Giuliano Modica, Maximilian Dittgen en Nicklas Shipnoski trok het drie spelers aan uit het pas uit 2e Bundesliga gedegradeerde 1. FC Kaiserslautern. Naast het trio droeg ook Sascha Mockenhaupt ooit de trui van de Roten Teufel.

De FCSP-kenner

Sinds dit seizoen draagt ​​Patrick Schönfeld de trui van de SVWW. Eerder speelde de middenvelder onder andere voor Eintracht Braunschweig, Erzgebirge Aue en Arminia Bielefeld. In zijn carrière speelde hij tegen geen enkele club meer dan tegen onze FC St. Pauli. Hij heeft al 10 keer tegen onze Kiezkickers gespeeld. De meest recente wedstrijd was in maart in het doelpuntloze gelijkspel met Braunschweig op Millerntor. Zijn record tegen onze FCSP: 3 overwinningen, 3 gelijkspel en 4 nederlagen. In de DFB Cup heeft Schönfeld onze Kiezkickers nog nooit ontmoet.

De beker geschiedenis

Voor het eerst in het seizoen 1988/1989 nam SV Wehen Wiesbaden deel aan de DFB Cup. 30 jaar geleden, na de 2-3 thuisnederlaag tegen 1 FC Kaiserslautern verloor het in de tweede ronde. Het grootste succes van de SVWW in de DFB Cup is tien jaar geleden: In het seizoen 2008-09 bereikte de toenmalige tweede divisieclub de kwartfinales: hier werd SVWW verslagen door de “rode broeken (rothosen)” met 2-1. In het vorig seizoen werd het uitgeschakeld in de 2e ronde. Nadat het FC Erzgebirge Aue (2-0) had uitgeschakeld, verloor het bij FC Schalke 04 met 3-1.

Bron: www.fcstpauli.com