Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

“Geconcentreerd en gefocust” – Onze Kiezkickers willen naar de 2e ronde

De DFB Cup en onze FC St. Pauli dat past al jaren niet meer bij elkaar. In het recente verleden was het avontuur bijna altijd na de eerste ronde voorbij. Dat zou moeten veranderen op vrijdagavond – 17 augustus 2018 – wanneer onze Kiezkickers in SV Wehen Wiesbaden spelen.

“Het wordt tijd om dat te veranderen”, heeft Johannes Flum reeds voor de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt aangekaart . De laatste overwinning tegen de lelies was 17 jaar terug maar dankzij de 2- 0 thuisoverwinning is deze serie verleden tijd. Een heel ander verhaal is dat van FC St. Pauli in de DFB Cup. Sinds de bekende B-Serie in het seizoen 2005/06 en het bereiken van de halve finale tegen Bayern München (3-0) lijkt de beker wel vervloekt. Sindsdien werd FCSP zeven keer uitgeschakeld in de eerste ronde, vijf keer werd de tweede ronde bereikt, maar verder geraken lukte niet meer.

“De beker kent zijn eigen wetten,” is de meest beroemde uitspraak van de DFB Cup. Dertien jaar geleden leverde FC St. Pauli als underdog zelf het bewijs, maar sindsdien hebben we het vaak zelf ervaren. Spelen onze Kiezkickers in de eerste ronde tegen een derde divisie club – althans volgens de laatste statistieken – ligt het lot in de beker op voorrand al vast : 2001 exit in de eerste ronde door SV Darmstadt 98 (1-3), 2008 FC Erzgebirge Aue (4-5 nE), 2013 SC Preussen Munster (1-0) en het vorig seizoen bij SC Paderborn (2-1). Het is meer dan 20 jaar geleden -augustus 1996 tegen Rot-Weiss Oberhausen – dat onze Kiezkickers in de eerste ronde in de beker nog wonnen van een 3e Bundesliga club. 

Bij SV Wehen Wiesbaden – die vorig seizoen net de promotie/degradatie wedstrijden om 2. Bundesliga msiten – willen onze Kiezkickers een einde maken aan deze statistieken. Hoe? “We willen verder doen waar we gestopt zijn” was FCSP hoofdtrainer Markus Kauczinski – die naast Marc Hornschuh en Jan-Philipp Kalla geen beroep kan doen op Christopher Buchtmann en wellicht ook niet op Luca Zander – duidelijk voor de wedstrijd.

Als zijn team erin slaagt om voort te bouwen op de twee overwinningen tegen Magdeburg en Darmstadt, is de eerste stap naar de tweede ronde reeds gezet. Het is duidelijk dat onze Kiezkickers terug moeten gaan hun huidig niveau. “We weten dat het verschil tussen de 2. Bundesliga en de derde Liga niet zo groot is”, waarschuwt Mats Møller Dæhli. “We moeten weer geconcentreerd en gefocust zijn”, aldus centrale verdediger Christopher Avevor, die met een blik op de succesvolle start van het seizoen zei: “We gaan de taak Wehen Wiesbaden met veel vertrouwen aan”

Met veel zelfvertrouwen speelde onze tegenstander Wehen Wiesbaden de afgelopen weken niet. Na de openingsoverwinning in de 3e League tegen Aalen (2: 1) volgden twee nederlagen tegen Energie Cottbus (0: 2) en Hansa Rostock (2: 3). Afgelopen weekend kreeg het team uit Rüdiger Rehm weer even het gevoel van een succes. Tegen het pas degradeerde Eintracht Braunschweig scoorde het in de slotminuten nog 2 doelpunten – van 1-3 tot 3-3 – en kreeg zo een boost in moraal en zelfvertrouwen.

Als de bal op vrijdagavond in de Brita Arena rolt – 17 augustus 20u45 – zijn de afgelopen resultaten van geen tel. Dan telt alleen de vorm van de dag en net daar willen onze Bruin-Witte het verschil maken en de tweede ronde bereiken.

Bron : www.fcstpauli.com