Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

U19 viert derbywinst tegen HSV !

Na de 4-2 overwinning vorige week tegen Leipzig reisde onze U19 Kiezkickers met brede borst naar de “rode broeken” op de Hagenbeckstrasse. 

In de basisopstelling besloot het coachingsteam rond hoofdcoach Timo Schultz om de startelf op één positie te veranderen. Voor Umut Ataykaya liep Armel Gohoua op de vleugel om de tegenstander in verwarring te brengen. In de beginfase was FCSP het meest actieve team en hadden ze door de hoge persing een klein voordeel ten opzichte van de rivalen in de stad. Keer op keer zochten de Brown-Whites een opening tegen het compacte “rode broeken (rot hozen)” maar ze misten de laatste steeds de beslissende pas.

In plaats van op voorsprong te komen moesten ze plotseling een tegentreffer incasseren: Lenny Borges ging de rechtervleugel af en bediende Ogechika, die aan de tweede paal met iet wat geluk – met de buitenkant voet – de bal onder de lat schoot (37). Het antwoord was er bijna, nadat Finn Ole Becker met een opwipper Niclas Nadj bediende wiens bal niemand voor doel vond (42). Aan de andere kant moest FCSP-keeper Jesper Heim zich nog één keer onderscheiden: Tobias Fagerstrom verloor het één-tegen-één van Jesper en zobleef het 1-0 aan de rust (45).

De tweede helft had alles van een derby in zich. In de eerste minuten leken de gastheren zich terug te trekken en lieten het veld aan FCSP, maar de kansen waren in deze fase echter voor de stadsrivalen. Eerst redde Becker uitstekend op de lijn tegen een bal van Erjanik Ghubasaryan, maar in de rebound wist HSV toch te scoren. Farid Alidou besloot droog en bracht de tegenstander op een dubbele voorsprong 2-0(63.).

Maar de Boys in Brown toonden de moraal die nodig is in een derby. De ingevallen Serkan Dursun werd foutief gestopt en de strafschop werd omgezet door Oskar Lenz 1-2 (69 ‘). Naderhand wisselden de hoofdrolspelers de rollen en Dursun stond na een vrije trap van Lenz op de goede plaats om de gelijkmaker te maken, 2-2 (78.). Maar daar bleef het niet bij: FCSP ging nog één keer door de verdediging van HSV en Becker duwde de bal voorbij Kevin Harr in de netten (87). Derbyzege en koploper!

“De derby is voor ons allemaal een speciale wedstrijd. Sommige jongens gaan met hun tegenstanders naar dezelfde school. Zelfs na de 0-2 had ik niet het gevoel dat de wedstrijd voorbij was. We hadden veel van het spel maar niet de nodige punch. In de tweede helft deden we het na de wissels beter en hebben we de nodige kansen bij elkaar gespeeld. We hebben een goed team maar we gaan niet niet overdrijven. We hebben nu een of twee dagen om ons voor te bereiden op Dresden, “zei U19-hoofdtrainer Timo Schultz na de derbyoverwinning.

Hamburger SV

Harr – Borges, Owusu, Pinckert, Isler – Fabisch (71. Suhonen), Ghubasaryan – Wohlers, Krasniqi, Heil (61. Alidou) – Fagerström

Cheftrainer: Daniel Petrowsky

FCSP U19

Heim – Wieckhoff, Frahm, Senger, Kuyucu – Becker, Flach – Loubongo-M`Boungou (84. Seiffert), Nadj (66. Lenz), Gohoua (66. Dursun) – Protzek (57. Ataykaya)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 1:0 Heil (37.), 2:0 Alidou (63.), 2:1 Lenz (69., FE), 2:2 Dursun (78.), 2:3 Becker (87.)

Gele Karten: Pinckert / Becker, Gohoua, Kuyucu, Seiffert

Scheidsrechter: Kevin Rosin

Toeschouwers: 400

Bron: www.fcstpauli.com