Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Persconferentie Kauczinski:”Wij willen verder doen waar we gestopt zijn”

Op vrijdagavond – 17 augustus 2018 20:45 uur – geven onze Kiezkickers in Wiesbaden het startschot voor het DFB Cup-seizoen 2018/19. Op de persconferentie vóór de wedstrijd sprak hoofdcoach Markus Kauczinski over de conditie van zijn team, het speciale aan de bekercompetitie en zijn buikpijn bij het opstellen van het elftal. 

Voor de moeilijke eerste ronde van de DFB Cup kan Markus Kauczinski naar alle verwachting geen beroep doen op Luca Zander en zeker niet op Christopher Buchtmann (handchirurgie). “Met Luca moeten we afwachten of hij al een kandidaat is voor een selectie, voor Christopher zal het nog twee of drie dagen duren voordat hij weer bij het team komt”, zei onze trainer. Verder kan de 48-jarige voor de rest beroep doen op een fitte kern, waar de interne competitie steeds heter wordt. “De buikpijn bij de opstelling heb ik liever dan dat ik geen beroep kan doen op vele spelers” zei Kauczinski.

Er zijn pas twee competitieve wedstrijden gespeeld, zodat zijn spelers nog voldoende speelkansen krijgen om zichzelf te presenteren. “Dat sommige spelers ontevreden zijn hoort bij competitieve sporten” zei Kauczinski. “De beslissing voor één speler is automatisch tegen die van een andere. We hebben onze ogen open, we zullen blijven beoordelen en een sportieve en eerlijke beslissing nemen. “

Daarom wordt de startopstelling voor de wedstrijd op SVWW bepaald op deze trainingsdagen. Aan experimenteren zullen onze Kiezkickers vrijdag niet meedoen. “De wedstrijd zit in ons normale tempo en we zullen dan ook aan treden met onze beste ploeg” onthulde Kauczinski. Dat we een sterke tegenstander treffen met SV Wehen Wiesbaden -die pas laat vorig seizoen in de promotiewedstrijd werd gestopt – is al een waarschuwing op zich. “We gaan het spel in als een normale tweede Bundesliga wedstrijd, immers de tweede en derde Liga liggen ​​qua niveau heel dicht bij elkaar”, zei onze hoofdtrainer.

Daarom willen de jongens in Brown de spirit van de vorige overwinningen meenemen in de eerste bekerwedstrijd. “We willen doorgaan waar we het laatst zijn gestopt. We moeten ook, als we een ronde verder willen “zei Kauczinski. Ten slotte benadrukte hij de aantrekkingskracht van de competitie: “Ik denk dat de beker cool is. Door de KO-wedstrijden heeft het altijd zijn speciale momenten. De jongens zijn fit en heet en kijken uit naar een wedstrijd in een vol stadion. “

Bron: www.fcstpauli.com