Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Wedstrijdverslag: “FCSP verslaat Darmstadt: 2-0 !”

Onze FC St. Pauli is met een overwinning begonnen aan het thuisseizoen 2018/19 op Millerntor. Bij avondverlichting – 29.140 toeschouwers – versloegen onze Kiezkickers SV Darmstadt 98 met 2-1. Kort na de pauze bracht Richard Neudecker de Boys in Brown op voorsprong (52.) en kort voor het einde kroop Richard in de rol van de aangever bij het doelpunt van Christopher Buchtmann (85).

Eindelijk weer voetbal op Millerntor en dat nog wel bij stadionverlichting. De motivatie van onze Kiezkickers was vanzelfsprekend hoog om voor het bijna uitverkochte Millerntor een goede prestatie weg te geven. Bovendien wilden de jongens in Brown bevestigen na de de 1-2 overwinning in de voorgaande week tegen 1. FC Magdeburg. De start-elf werd door de coaching staf – onder leiding van coach Markus Kauczinski – op twee posities gewijzigd: voor Luca Zander (trap op de enkel) en Waldemar Sobota (Bank) kwamen ​​Jeremy Dudziak en Richard Neudecker in de basis.

De bruin-wit trapten – na een opmerkelijke confetti choreografie van hun fans – de wedstrijd op gang en hadden de eerste kleine kansen bij het begin van de wedstrijd. Christopher Buchtmann testte Daniel Heuer Fernandes op zijn kunnen (4e), Sami Allagui ontbrak een afwerker op zijn voorzet in de kleine backlijn (11) en Johannes Flum vuurde een stuiterende bal op de rand van het strafschopgebied, maar zijn bal ging net naast (17). FC St. Pauli was het meer actievere team en kwam ook vaker voor het doel van de tegenstander – Richard Neudecker probeerde Heuer Fernandes met een lob vanop 45 meter te verrassen, maar de bal miste het doel (25).

Aansluitend had het grootste deel van de 29.140 toeschouwers in het Millerntor Stadion “doelpunt” op de lippen. Mats Moller-Dæhli dreef sterk op via de rechterflank en gooide de bal in het strafschopgebied waar Flum zijn kopbal ternauwernood over de lat zag verdwijnen (26). Aan de andere kant moest doelman Robin Himmelmann voor de rust twee keer in grijpen om een tegendoelpunt te vermijden. Eerst pareerde Robin magistraal een strakke kopbal van Aytaç Sulu (28) en hij was ook alert op een poging van Serdar Dursun vanop 16 meter (36.). Met een positieve eerste helft, maar ook met 2 waarschuwingssignalen van de lelies ging het doelpuntloos richting kleedkamers.

Na de pauze vond de bal eindelijk zijn weg in het doel: Opnieuw ging Mats Møller-Daehli door op rechts en trok richting Fernandes. Zijn voorzet werd door Neudecker aan de tweede paal binnengekopt, een op dat moment meer dan verdiende voorsprong voor de Kauczinski-Elf (52.). Darmstadt daar in tegen was meestal alleen gevaarlijk op stilstaande fases. Na een vrije trap van op de middenlijn kopte Slobodan Medojevic de bal, maar hij miste het doel (63 ‘). Onze Kiezkickers deden hun best om het geruststellende tweede doelpunt te maken en rusten zeker niet op hun lauweren.

Sami Allagui had een geweldige kans om de voortijdige beslissing te maken: de aanvaller werd door Møller-Daehli op reis gestuurd en ging alleen op weg naar Heuer Fernandes. Maar hij tikte de bal net een tikje te ver voor zich uit en hij kreeg de bal in twee pogingen niet over de doellijn (67.). Het gevoel bleef echter bestaan ​​dat de jongens in Brown dichter bij het tweede doelpunt waren dan de gasten gelijk konden maken – dit gevoel werd ook bevestigd. Neudecker zette zich brutaal door tegen twee tegenstanders en legde de bal voor de doel waar Christopher Buchtmann alleen maar hoefde binnen te tikken, 2-0 (85.). Invaller Waldemar Sobota miste zelfs het derde doelpunt met een schot op de deklat (89 ‘). Maar dat bedierf de stemming niet  – integendeel! 2-0 een thuisoverwinning en 3 punten.

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Avevor, Ziereis, Buballa – Knoll – Neudecker, Flum, Buchtmann (90.+1), Møller-Daehli (77. Sobota) – Allagui (72. Diamantakos)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

SV Darmstadt 98

Heuer Fernandes – Sirigu, Franke, Sulu, Holland (81. Boyd) – Stark (63. Mehlem), Medojevic (90. Rieder) – Heller, Kempe, Jones – Dursun

Cheftrainer: Dirk Schuster

Doelpunten: 1:0 Neudecker (52.), 2:0 Buchtmann (85.)

Gele Kaarten: Flum, Ziereis, Sobota / Kempe, Medojevic, Sulu

Scheidsrechter: Guido Winkmann

Toeschouwers: 29.140