Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na Darmstadt: “Iedereen trekt mee, dat zie je op het veld”

Een eindstand op maat op Millerntor! Na de openingsoverwinning in Magdeburg hebben onze Kiezkickers ook hun eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen gewonnen. Logisch dat de spelers er na het laatste fluitsignaal heel tevreden terugblikten op de afgelopen 90 minuten.

Sportief directeur Uwe Stöver : “We speelden geduldig en waren 90 minuten overheersend in de duels. Daarnaast waren we zeer efficiënt. We hadden vier goede kansen, twee zaten erin. We zijn blij maar niet euforisch. Ik ben vooral blij dat we als een groep op het veld staan, iedereen weet wat hij moet doen en dan komen de punten vanzelf. ”

Christopher Avevor : “We wisten dat het niet geen eenvoudig wedstrijd ging worden. Darmstadt speelde zoals verwacht eng. We hadden in de verdediging alles in de hand en hebben weinig kansen weggeven. Belangrijk was om de nul te houden en dat is ons geluk. Onze doelpunten waren super uitgespeeld. Eerst legde Mats de bal uitstekend bij Richy. Dan zet Richy zich super door en bediende Buchti. Met onze fans in de rug kunnen we de eerste thuiswedstrijd op een vrijdagavond winnen- beter kan het niet zijn. Met onze zes punten kunnen we natuurlijk tevreden zijn. maar onze weg is pas begonnen. We gaan met vertrouwen naar de volgende taak en die heet Wehen Wiesbaden. Daar moeten we opnieuw geconcentreerd zijn. ”

Johannes Flum : “Ik ben blij dat we tegen een goede tegenstander een goed wedstrijd hebben gespeeld, maar het is allemaal een momentopname We waren geduldig, want tegen Darmstadt krijg je niet veel doelkansen. We hebben vanachter niet veel toegegeven. We wilden thuis op Millerntor goed beginnen en daar zijn we in geslaagd. Hopelijk is dit de eerste goede stap van nog veel meer stappen. ”

Christopher Buchtmann : “Iedereen trekt mee, dat zie je op het veld. Het was belangrijk dat we de nul hielden. We verdienen de 2-0, onze grootste troef is onze tegenpressing die we heel goed omzetten. We hebben de spirit van het einde van vorig seizoen meegenomen, maar we moeten met de voetjes op de grond blijven. Vandaag kunnen we blij zijn dat de eerste twee wedstrijden heel goed zijn verlopen. De volgende weken gaat het opnieuw verder. In de beker willen we eindelijk een ronde verder komen. Het wordt nog een moeilijk seizoen, er liggen nog 32 speeldagen voor ons. ”

Marvin Knoll : “Vandaag was gewoon een geweldige sfeer – zowel op de tribunes en op de plein,. Momenteel merkt men dat er een team staat, niet alleen op het plein maar ook erachter. Het is heel belangrijk dat we het samen doen en laten merken dat iedereen nodig is. Zoals je vandaag kon zien, Richy komt in het team en maakt een goal en een assist. Zo stelt men zich dat voor, want het is een teamsport. Het is belangrijk dat je goed start. dan kun in een serie geraken waar je zo lang mogelijk moet in blijven. Ik hoop dat we verder succesvol kunnen blijven. Het is duidelijk dat we elke wedstrijd niet zullen winnen, maar we willen doorgaan met passioneel voetbal te spelen. ”

Aytaç Sulu (SV Darmstadt 98) : “We hebben 70 minuten goed georganiseerd gespeeld en hadden de betere doelkansen. Gaat mijn kopkans erin was het waarschijnlijk anders gelopen. We hebben goed verdedigd en tot beide doelpunten niks weggegeven. Tweemaal verdedigen we niet stabiel, beide keren was het moeilijk te verdedigen, maar in de fases ervoor moeten we beter wegwerken. ”

Daniel Heuer Fernandes (SV Darmstadt 98) : “St. Pauli speelde vandaag een erg goede wedstrijd, in de eerste helft hadden twee kansen ,toen hebben we jammer genoeg door ongelukkige situaties twee doelpunten tegen gekregen.”

Bron: www.fcstpauli.com