Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Persconferentie:”Kauczinski:” Iedereen vecht, iedereen werkt”

Op zaterdag – 11 augustus 2018 – één dag na de succesvolle thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98 was hoofdcoach Markus Kauczinski vol lof over de toewijding en mentaliteit van zijn team. In gesprek met Hamburgse pers sprak hij over de redenen van de overtuigende 2-0 overwinning.

Eerst moest de coach een paar lichte blessures melden, omdat niet alle spelers de wedstrijd tegen Darmstadt onbeschadigd hadden overleefd: nl. Christopher Avevor (trap op de kuit), Mats Møller Dæhli (lies) en Marvin Knoll (trap op de enkel) . Maar Kauczinski toonde zich bij iedereen optimistisch dat ze niet lang buiten strijd zouden zijn. “We gaan ervan uit dat iedereen de wedstrijd heeft overleefd.”

Dat feit de FC St. Pauli door het succes tenminste 1 dag aan de leiding staat wilde de hoofdtrainer niet overschatten: “Op het moment is het mooi, maar uiteindelijk is dit een gegeven zonder waarde. Op de tweede dag maakt het niet uit of je nu de tiende of de eerste bent. We kunnen alleen maar blij zijn met de prestatie, wat het team heeft getoond en geïmplementeerd, dat is veel belangrijker. ” Het is leuk om te zien dat het harde werk van de voorbije weken heeft geloond. Daarnaast had de 48-jarige een verbetering gezien in zijn team ten opzichte van de seizoensopener in Magdeburg.”.”Ik heb meer fasen gezien waarin wij gevaarlijk waren. Ook in de eerste helft als er nog 2, 3 ongelukkige balverliezen erbij waren. Samengevat was het homogener” 

Een belangrijke factor hierbij is de huidige fysieke conditie van het team. “We zijn fit, dat heb je in beide wedstrijden gezien”, zei Kauczinski. De individuele trainingscontrole draagt ​​hieraan bij: “We kunnen waarnemen wanneer we een speler soms moeten wisselen, wanneer we ze kunnen belasten of net niet.” Daarnaast trekt het team ook goed mee: “We hebben het gevoel dat het team dit accepteert en het graag doet. Als het dan ook loont is dat dubbel positief.” De voetballeraar prees ook de houding op het veld: “Je kunt altijd veel praten, maar we hebben jongens die echt willen voetballen en iets willen bereiken.” Tegelijkertijd wilde Kauczinski geen enkele speler benadrukken: “Iedereen vecht, iedereen werkt.”

De beslissing om Henk Veerman de dag na zijn transfer in de selectie te nemen, verklaard Kauczinski zo: “Hij kon in de praktijk nog niet veel laten zien, maar het was ook geen geschenk voor hem. Ik had het gevoel dat er spelmomenten zouden kunnen zijn dat we zo’n type speler op de bank wilde hebben.’ In de aanval kan de trainer momenteel niet klagen over te weinig de concurrentie in de ploeg. Er zijn alternatieven in alle posities. “Het is een hecht gevecht, soms heeft er één voorsprong, maar dat kan volgende week weer anders zijn, het is ook handig om  verschillende tactische opties te hebben.”

Na de korte week tussen de twee wedstrijden heeft het team de vrije zondag eerlijk verdiend. Op maandag beginnen de Kiezkickers vervolgens weer om zich voor te bereiden op de bekermatch tegen Wehen Wiesbaden.

Bron: www.fcstpauli.com