Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Persconferentie: Kauczinski:”We wilden tempo maken over de flanken”

Na de 2-0 winst van onze Kiezkickers tegen SV Darmstadt 98 gaven beide hoofdtrainers Markus Kauczinski en Dirk Schuster hun mening en antwoord op de vragen van de journalisten. We hebben de verklaringen van de twee voetbaltrainer voor u samengevat in de eerste persconferentie in het Millerntor Stadion van het seizoen 2018/19.

Met de tweede overwinning in de twee wedstrijden hebben onze Boys in Brown nog steeds de volle pot. Dienovereenkomstig was hoofdcoach Markus Kauczinski natuurlijk blij met de 90 minuten tegen Darmstadt. “Dat was een zeer competitieve wedstrijd vandaag en we speelden een goede wedstrijd”, zei de 48-jarige. “We hadden echter ook enkele momenten in de wedstrijd waarin we niet de nodige rust in het spel hadden en onze sterke punten niet hebben gebruikt.”

Zijn tegenpartij Dirk Schuster feliciteerde Kauczinski en zijn team met de overwinning. Hij trok hij geen negatieve conclusies aan de uitvoering van zijn team. “We hebben tegen FC St. Pauli -tot aan het eerste doelpunt – weinig kansen weggegeven, we hadden zelf nog goede kansen waarin Himmelmann zijn kunnen bewees”, zei Schuster. “De twee doelpunten zetten me echter aan het denken. De wil om te presteren ontbrak vandaag niet, maar we moeten leren meer aandacht te schenken aan de kleine dingen en niet zo naïef te zijn in het defensieve spel. ”

In beide doelpunten kon de defensie van Darmstadt de twee vleugelspelers Richard Neudecker en Mats Moller-Daehli niet tegenhouden, die uiteindelijk beide doelpunten hadden voorbereid. “We schakelden tijdens de pauze om en lieten Mats en Richy van kant wisselden,” zei Kauczinski. “Het centrum was vandaag te smal voor ons en daarom besloten we over de buitenkant te spelen, wat uiteindelijk ook leidde tot de doelpunten. Het tweede doelpunt was geweldig. Op het einde was de overwinning verdiend. ”

Bron: www.fcstpauli.com