Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Neudecker:”De bal ging juist waar ik wou, de jarenlange training heeft geloond”

De eerste thuiswedstrijd in 2018/19 kon niet beter verlopen, niet voor onze Kiezkickers maar vooral niet voor Richard Neudecker! De middenvelder was met zijn doelpunt bij de 1-0 en zijn assist bij het doelpunt van Christopher Buchtmann de beslissende factor geweest bij de 2-0 overwinning. Vooral over zijn assist bij de beslissende 2-0 was Neudecker maar al te blij.

“Ik ben net kapot” vond Richard Neudecker geen andere woorden direct na het laatste fluitsignaal. De vermoeiende 90 minuten waren hem aan te zien, hij had net zoals alle andere Kiezkickers alles gegeven en dat had geleid tot de drie punten. Natuurlijk was ons nummer 20 hier erg blij mee: “Vrijdagavond, fantastische fans, een thuisoverwinning en zes punten in het klassement – het kan niet beter!”

Na een doelloze eerste helft was het de middenvelder die in de 52e minuut het eerste Millennium-doelpunt scoorde in het seizoen 2018/19. Alle lof ging echter naar de aangever: “Dit deed Mats buitengewoon”, zei Neudecker, die de voorzet van Møller Dæhli in de netten kopte. “Voor onze eigen fans scoren is altijd geweldig. Dat was een kippenvel moment, vooral omdat mijn ouders en mijn vriendin in het stadion waren”, zei de middenvelder, die met een knipoog eraan toevoegde: “De bal ging juist waar ik wou, de jarenlange training heeft geloond. ” Om kort daarna te verduidelijken: “Ik legde de bal op de een of andere manier in het doel, hoe dan ook het belangrijkste was dat hij erin zat.”

Aansluitend bepaalden onze Kiezkickers de wedstrijd, maar FCSP miste aanvankelijk de vroegtijdige beslissing. Maar dan kwam de 85e minuut … ” Eerst heb ik eerst een beetje geluk dat de beide verdedigers slecht hadden afgesproken” aldus de 21-jarige, die in staat was om de zestien meter in te dringen en het doelpunt op een bord te presenteren voor Buchtmann. Niet het feit dat hij de 2-0 aanbood met een grote solo-inspanning, beviel hem zozeer maar iets anders:  namelijk zijn conditie: “Het feit dat ik in de 85e minuut nog de kracht heb om nog zo’n sprint in te zetten en Buchti de kans aan te bieden verheugd me enorm. Het vorig seizoen was me dat niet gelukt en het laat zien dat het harde werk de moeite waard is geweest. ”

Op beide doelpunten was Neudecker – die in de de tweede helft van de rechter naar de linkerkant was gewisseld door de “goede neus” van het coach Markus Kauczinski – beslissend, maar zijn eigen functioneren wilde hij niet te hoog hangen. Integendeel .. “We zijn een team en dat hebben we vandaag laten zien. Wanneer iemand uit gespeeld wordt is de volgende klaar om het duel aan te gaan en de bal terug te herwinnen. Dat is wat het verschil maakt als team en deze prestatie hebben we geleverd. Dat is de reden waarom we vandaag de wedstrijd hebben gewonnen. ”

Groots werd de succesvolle start van het seizoen met zes punten niet gevierd, zoals de 21-jarige benadrukte. Hij richtte al zijn aandacht op de volgende taak: “Natuurlijk kunnen we tevreden zijn met de winst, maar nu kunnen we niet achterover leunen, we moeten doorgaan. Volgende week wacht de beker.”

Bron: www.fcstpauli.com