Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Persconferentie: “We kijken vol vertrouwen en vol verwachting naar de wedstrijd”

Als SV Darmstadt 98 – vrijdagavond 10 augustus 2018 20u30 – bij onze Kiezkickers te gast is , gaat het voor de eerste keer in het seizoen 2018/19 voor de punten op Millerntor. Hoofdtrainer Markus Kauczinski is vol verwachting voor de thuiswedstrijd maar benadrukte op de persconferentie voor de wedstrijd dat met de lelies een goede tegenstander op onze bruin-witte wacht.

“De overwinning was goed voor het zelfvertrouwen en heeft een boost gegeven. We zijn erg blij dat het harde werk in de voorbereiding zijn vruchten afgeworpen heeft “, zei Markus Kauczinski met de terugblik op de succesvolle start bij 1. FC Magdeburg. Onze Kiezkickers willen natuurlijk thuis tegen SV Darmstadt 98 de goede weg – die ingezet is in Magdeburg- verder zetten. “We kijken vol vertrouwen en vol verwachting naar de wedstrijd. We zijn blij we morgen weer gas kunnen geven: 20u30, ’s avonds, de kathedraal en een sterke tegenstander voor ons .. Dat maakt ons echt heet” verklaarde Kauczinski bij de start van de competitie.

Tegen de lelies – die de degradatie wisten te vermijden door een sterke eindspurt met elf wedstrijden zonder nederlaag, waaronder drie overwinningen op einde van het seizoen- verwacht Marcus een moeilijke wedstrijd. “Darmstadt is een goede tegenstander die een heel seizoen zeer stabiel speelt. Ze spelen erg ongemakkelijk en is slimme en fysiek sterke ploeg die snel omschakelt.Het zal een moeilijke wedstrijd voor ons worden.”

Nadat de start van het seizoen buitenhuis succesvol was, willen onze Kiezkickers het goede voorbeeld volgen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Kauczinski opgewekt. “We zijn goed bezig en hebben in Magdeburg getoond dat we teamspirit hebben en dat we bereid zijn om te vechten. Ik ben optimistisch dat we het ook thuis zullen laten zien”, zegt de 48-jarige, die eraan toevoegt: “Het feit is dat elke wedstrijd anders is en alles opnieuw begint vanaf de start. Het zal een hard bevochten spel worden waar het op kleinigheden zal aankomen. Met ons enthousiasme en de juiste middelen kunnen we ook deze wedstrijd winnen. ”

In vergelijking met de wedstrijd in Magdeburg kan de 48-jarige terug beroep doen op de beschikbaar Jan-Marc Schneider. In aanvulling op Marc Hornschuh en Jan-Philipp Kalla valt ook Luca Zander uit. “Hij heeft een trap op de enkel in Magdeburg gekregen. Het zag er in eerste instantie niet slecht uit maar het is niet zo snel genezen als we gehoopt hadden,” zei Kauczinski. Twee Kiezkickers heeft de coach op oog al vervanging voor Zander: “Yiyoung Park en Jeremy Dudziak zijn beide kandidaat. De ene is meer defensief, de andere meer offensievf. Ik zal er een nacht over slapen en zal er dan over beslissen …”

Kauczinski moet ook beslissen in de aanval. Met Sami Allagui, Dimitrios Diamantakos, Aziz Bouhaddouz, Jan-Marc Schneider en nieuwkomer Henk Veerman is hij verwend in de aanval. Welke spitsen in de ploeg zitten voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, laat onze hoofdtrainer open. Of Veerman die ‘volledig strijdbaar’ op donderdagochtend – 9 augustus 2018- voor het eerst mee trainde met het team ook in de selectie zal zitten sloot de trainer niet uit. Of zoals de 48-jarige concludeerde:’ Hoewel Henk het team nog niet kent, kan hij op bepaalde momenten een goed alternatief zijn. ‘

Bron: www.fcstpauli.com