Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over komende tegenstander SV Darmstadt 98

Na de geslaagde start van het seizoen in Magdeburg willen onze Kiezkickers –  vrijdagavond 10 augustus 2018 20u30 – ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met succesvol beëindigden. De komende gast op Millerntor is SV Darmstadt 98, we hebben de lelies onder de loep genomen en de volgende weetjes genoteerd.

De late redding

Net zoals onze Kiezkickers kon SV Darmstadt 98 in mei het behoud vieren. Na een goede start van het seizoen – een tweede plaats na zes speeldagen – volgden twaalf wedstrijden zonder overwinning. Na een aarzelende start aan het begin van de terugronde zette het team – onder leiding van hoofdtrainer Dirk Schuster – een sterke eindsprint neer met elf wedstrijden zonder nederlaag en wist op de laatste dag – dankzij de 1-0 thuisoverwinning tegen directe concurrent Erzgebirge Aue – zich te handhaven in de competitie.

De dubbele held

Bij die 1-0 overwinning tegen Aue werd Tobias Kempe de wedstrijdwinnaar. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal verloste de middenvelder Darmstadt. Achteraf zou een remise voldoende geweest zijn, maar met zijn doelpunt bevrijdde Kempe de lelies vroegtijdig van alle degradatiezorgen. Kempe en belangrijke doelpunten? Er was atijd iets! In de zomer van 2015 was het Tobias Kempe die voor de promotie naar de 1e Bundesliga zorgde met zijn doelpunt bij de 1-0 thuisoverwinning tegen onze Kiezkickers. Een man voor beslissende doelpunten – Darmstadt is er blij mee!

De nieuwkomers

Terwijl in totaal twaalf spelers – waaronder Kevin Grosskreutz (KFC Uerdingen), Romain Brégerie (terug naar FC Ingolstadt) en Jan Rosenthal (Karriereende) – in de zomer de lelies verlieten, werden er negen nieuwe spelers aangetrokken. Met Marcel Heller (FC Augsburg) keerde een 2015er promotieheld terug, Marcel Franke komt op huurbasis van Norwich City naar de lelies. Vorig jaar speelde hij al op huurbasis voor Dynamo Dresden. Van Ertzgebirge Aue kwam Sebastian Hertner, van SpVgg Greuther Fürth kwam net voor de start van het seizoen ook nog Serdar Dursun. Uit de eigen jeugdwerking kwamen Luca Gelleichtichter, Cameron Royo en Josip Galic en tot slot keerde de uitgeleende spelers Patrick Bangaard en Manassé Eshele terug naar Darmstadt.

Hamburgers

Met Serdar Dursun hebben de lelies een geboren Hamburger in hun rijen. De 26-jarige leerde het voetballen bij Lorbeer Rothenburgsort, ging daarna naar Wacker Billstedt en Cordi. Eén van onze jonge Kiezkickers zal bijzonder gespannen op Millerntor de aanvaller van de lelies bekijken. Dursun’s kleine broertje Serkan speelt voor onze U19.

De voorspel

Net als onze Kiezkickers begon SV Darmstadt 98 met een overwinning aan het nieuwe seizoen. Thuis wonnen de lelies met 1-0 tegen SC Paderborn. Doelpuntenmaker Serdar Dursun en keeper Daniel Heuer Fernandes behoorden tot de matchwinnaars. Dursun scoorde kort na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Heuer Fernandes – vorig seizoen verkozen door Kicker Sportmagazine tot de beste doelman in de 2. Bundesliga 2017-2018 – redde een penalty van Sebastian Schonlau – die hij zelfveroorzaakte – 20 minuten voor het laatste fluitsignaal.

De sterke punten

Darmstadt ontliep de degradatie niet alleen vanwege zijn sterke eindspurt, maar ook dankzij hun kracht in standaardsituaties. 21 van hun 47 doelpunten scoorden de lelies in het vorige seizoen op stilstaande fases, alleen Holstein Kiel en de MSV Duisburg juichten vaker na stil liggende ballen. Een andere bouwsteen was de sterke verdediging van de lelies in de terugronde. Heuer Fernandes moest in de terugronde van het seizoen 2017-2018 slechts 15 doelpunten incasseren, geen enkele ploeg kreeg toen minder doelpunten tegen. Ook dankzij Heuer Fernandes beëindigde de lelies de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Paderborn zonder tegendoelpunt.

Bron: www.fcstpauli.com