Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Stellingname Fanladen St Pauli over het politieoptreden na 1.FC Magdeburg

Bij het vertrek van de St. Pauli-fans na de uitwedstrijd bij 1. FC Magdeburg kwam het tot chaotische en volledig onaanvaardbare toestanden.

Veel fans reisden met de regionale trein van Hamburg naar Magdeburg en wilden op hetzelfde traject terugreizen. Door duidelijke strategische fouten en steeds wederkerende desinformatie van de politie, werden de fans belemmerd in hun gewenste snelle terugkeer naar Hamburg. Dit kon pas 3,5 uur nadat de wedstrijd was afgefloten.

De onduidelijk inzetconcept van gebruik en het gebrek aan communicatie van de kant van de politie van Magdeburg heeft ertoe geleid dat de vertrekkende fans in delen werden gescheiden en dat daarom kon niet iedereen het eigenlijke Neustadt-vertrekstation bereiken. Als gevolg hiervan werden bijna 300 fans – in een brandende zon – meer dan 1,5 uur op de Hbf Magdeburg vastgezet. De politie zorgde niet voor hun dringende watervoorziening en evenmin voor de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Alleen dankzij de voorbeeldige houding van onze fans is het niet tot een escalatie gekomen.

We hebben duidelijk vastgesteld dat de communicatie van de politie met fans en medewerkers van de fanclubs volstrekt ontoereikend was. Hoewel ze de hele dag in contact waren geweest en voorafgaand aan de wedstrijd naar de veiligheidsbriefing waren gereisd was het blijkbaar niet mogelijk om betrouwbare informatie te krijgen en door te geven aan de fans. Het was dus een zeer moeizaam en uitputtend vertrek voor onze St. Pauli-fans.

Uiteindelijk willen we onze oprechte lof uitspreken voor alle fans die getroffen werden door deze desastreuze implementatieplanning en toch de hele tijd kalm zijn gebleven.

We vragen van de Magdeburgpolitie om hun desolate operationele concept dringend aan te passen en dienovereenkomstig toe te passen.

Fan Shop St. Pauli, 8.8.2018

Bron: www.fcstpauli.com