Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Interview Knoll: “Ik voel me overal goed”

Dat heet een debuut op maat: met een prachtige vrije trap zorgde Marvin Knoll voor de 1-2 uitoverwinning op 1. FC Magdeburg. Wij spraken met de debutant over het voorlopige leven in een hotel en over basketbal.

Moin Marvin, waarom ben je overgestapt naar FC St. Pauli?

Ik had verschillende opties deze zomer maar toen St. Pauli met het aanbod kwam was de beslissing snel gemaakt omdat het vanaf het begin goed aanvoelde. Ik ben echt zin in de opdracht hier. Zelfs mijn omgeving heeft maar één stad genoemd: Hamburg.

Op dit moment woon je nog steeds in het Radisson Blu. Hoe leeft je daar?

Dat is echt geweldig! Ik voel me er heel goed. Ik word goed verzorgd in het Radisson Blu. Ik moet me nergens zorgen over maken. Er werd me ook verteld dat vanaf het terras op de 26e etage Song 2 van de Millerntor heel goed zou overkomen. Hoe dan ook, als familie of vrienden bezoeken, weet ik waar ik ze moet plaatsen. Op het eind van deze maand is deze tijd voorbij want ik vond in Alsterdorf iets voor mijn familie en mezelf.

Ben je al op expeditie geweest hier in Hamburg?

Ik kende de stad al een beetje van privébezoeken. Anderzijds was de voorbereiding zo intens dat ik de stad nog niet zoveel kon bezoeken. Maar ik kijk er al naar uit om de stad na de verhuizing te ontdekken.

Marvin Knoll houdt van zijn gezin, basketbal, lekker eten en de Duitse hiphop. Die indruk krijg je wanneer je wat tijd met jou doorbrengt. Zou je het zo laten?

Absoluut! Eén ding ontbreekt in de lijst: ik geniet er enorm van om naar de bioscoop te gaan.

Over basketbal gesproken, je draagt ​​vaak een trui van NBA-ster James Harden (Houston Rockets). Is dat omdat je dezelfde baardmode hebt?

Wat James Harden betreft, ik ben helemaal gek van hem ( lacht ). Ik ben een grote fan. De trui is slechts één ding. Ik heb zowat alles van hem: T-shirts, een beker en nog veel meer. Het volledige programma! Harden kan in de verdediging spelen, maar wat hij in het aanvallende spel aflevert is geweldig. Het is een grote droom van mij om een ​​NBA-wedstrijd live in een stadion te ervaren. In mijn vrije tijd gooi ik soms een paar korven. Oke Göttlich heeft me al uitgedaagd tot één tegen één. Eerlijk gezegd heeft hij geen enkele kans tegen mij ( lacht ).

Op vrijdag 10 augustus 2018 zal je je Millerntor-debuut beleven in een competitieve wedstrijd voor FC St. Pauli. Wat wil je kwijt?

Ik kijk er gewoon ongelooflijk naar uit. Ik heb het stadion al ervaren als tegenspeler en tijdens de generale repetitie tegen Stoke City. Dat waren al kippenvel momenten. Eindelijk begint het thuis. Met Darmstadt wacht ons een sterke tegenstander. Als we de thuiswedstrijden met wilskracht, passie en met onze fans achter ons aanpakken, kan dit een belangrijke basis voor het hele seizoen zijn.

Bedankt voor het interview, Marvin!

Het hele gesprek met Marvin Knoll vindt je terug vanaf donderdag 9 augustus in onze VIVA krant Stadionkrant voor de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98.

Bron: www.fcstpauli.com