Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “Wij willen gas geven, alle trossen los”

Eindelijk begint het opnieuw! Voordat onze jongens in Bruin – zondag 5 augustus 13u30 – in Magdeburg aan het nieuwe seizoen beginnen, keek hoofdtrainer Markus Kauczinski op vrijdag middag 3 augustus 2018 op de persconferentie vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen.

Kauczinski was over het algemeen tevreden met het voorseizoen: “We hadden een voorbereiding van ups en downs, maar hebben in de afgelopen weken hard gewerkt en zijn nu klaar” Na zes intensieve weken van voorbereiding begint het nieuwe seizoen tegen de pas gepromoveerde club uit Saksen-Anhalt, “We zijn altijd blij als het begint. Voor deze wedstrijd, dit spel en voor deze spanning leven we. Wij geloven in winst in Maagdenburg. We willen gas geven. Alle trossen los! .” De 48-jarige was optimistisch voor de seizoensopener. De steun van ongeveer 2500 meereizende fans zag de coach als een belangrijke factor: “We willen het beste voor onze fans. Die als gewoonlijk in grote aantallen met ons meereizen. Het geeft ons een zeer goed gevoel dat er zoveel mensen achter ons staan. ”

Marc Hornschuh (revalidatie na rugklachten) en Jan-Philipp Kalla (problemen met het schaambeen) zijn nog steeds bezig met de revalidatie en zullen zondag zeker niet meespelen. Bovendien valt ook spits Jan-Marc Schneider uit voor deze wedstrijd: “Jan-Marc heeft een verrekking. Het was spannend maar hij is nog niet 100% fit en zal niet meereizen. Voor de rest hebben we de volledige ploeg tot onze beschikking “, zei Kauczinski over de personeelssituatie. Bovendien voegde de trainer er aan toe: “Aziz Bouhaddouz en Dimitrios Diamantakos zijn nog in opbouw, maar beiden kunnen spelen. Ik zal voor de selectie voor één van de twee beslissen. Bernd Nehrig is nog geen kandidaat voor de start-elf, maar is op de goede weg en zal in de selectie zitten. ”

Van de tegenstander verwacht Kauczinski een elftal dat compact zal spelen: “Magdeburg heeft een sterk collectief en een ingespeeld elftal, waar veel afhangt van goede wil en compactheid. Ik verwacht over het algemeen een evenwichtig wedstrijd. “Niettemin verwacht de coach een geëngageerde prestatie van zijn eigen team.” We moeten onze sterke punten tonen, we zijn immers een technisch goed team. Tegelijkertijd zijn we ook bewust van de mentaliteit en de passie die we moeten tonen. “Spelen in een uitverkochte MDCC-Arena kan Kauczinski zeker bekoren.” Ik heb me laten vertellen dat dit een warm compact stadion is of een echte heksenketel. Dat motiveert ons alleen maar meer en geeft ons de laatste kick. We zijn inmmers in Millerntor gewend aan een luid publiek. ”

Bron: www.fcstpauli.com