Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Oefenwedstrijd: Geslaagde laatste test tegen Stoke City: 2-0

FC St. Pauli heeft zichzelf in de laatste oefenwedstrijd – vóór de start van het seizoen in de 2e Bundesliga – in een prima vorm gepresenteerd. Voor 15.311 toeschouwers in het Millerntor Stadion versloegen onze Kiezkickers samenwerkingspartner Stoke City FC met 2-0. Na de pauze scoorden Mats Møller Daehli (60.) en Jan-Marc Schneider (80.) de twee doelpunten van de wedstrijd. 

Bij de generale repetitie voor de competitie – start op zondag 5 augustus in Maagdeburg – trof onze FCSP in het Millerntor de uit de Premier League degradeerde Stoke City. Het coachingsteam rond hoofdtrainer Markus Kauczinski besliste – net als in veel voorbereidende wedstrijden – voor een 4-1-4-1-systeem. Ook de gasten van het eiland startte in de dezelfde basisformatie en hadden zelfs hun sterrenensemble meegebracht die in verschillende nationale ploegen spelen ( Butland, Shawcross, Fletcher (England), Martins Indi (Nederland), Bauer (Oostenrijk) und Allen (Wales).

Aan onze Kiezkickers viel duidelijk te zien dat ze aan de 15.311 toeschouwers in eigen stadion een goede prestatie wilden leveren. Al na enkele seconden bediende Luca Zander spits Sami Allagui, die op 15 meter nipt naast schoot (1e). Aan de andere kant mocht de opnieuw gekroonde nummer 1 Robin Himmelmann zich kort daarna onderscheiden. Hij duwde het  strakke schot van Saido Berahino in hoekschop (5.). Daarna hielden beide clubs de ruimtes klein om zo het combineren in de gevarenzone onmogelijk te maken.

Dus als het dan toch gevaarlijk werd, dan was het van schoten van de tweede rij. Marvin Knoll – bij zijn debuut op Millerntor – testte Stoke-keeper Jack Butland op zijn kunnen, Butland duwde met een parade de bal in hoekschop (25). Ook Himmelmann moest opnieuw zijn kwaliteiten te bewijzen; hij maakte een vrije trap van Thomas Ince onschadelijk die over het natte gazon gleed (34.). De beste gelegenheid van de eerste 45 minuten was uiteindelijk voor de FCSP, de Mats Møller ontweek zijn tegenstander met een knappe draai maar schoot toen te centraal zodat Butland weer ter plaatse was (37).

Na de pauze kwamen onze Bruin-Witte sterker uit de kleedkamers en kregen ze steeds meer controle over de wedstrijd. Christopher Buchtmann won de bal in het strafschopgebied, maar Allagui geraakte niet langs Butland (53.). FC St Pauli bleef echter in deze fase de druk hoog houden: Allagui bediende bij een knappe aanval Møller Daehli, die bleef deze keer wel koelbloedig en liet Butland geen kans (60′). Een voorsprong die op dat moment absoluut terecht was.

In de verdere verloop probeerde Stoke steeds om het antwoord te vinden. FCSP verdedigden echter soeverein en stonden slechts enkele kansjes toe. In plaats daarvan bediende Cenk Sahin met een geweldige pass Richard Neudecker die trof alleen de buitenkant van de paal (79e). De bruin-witte fans hoefden echter niet lang te wachten op het tweede doelpunt van de dag: Bij een hoekschop verrasten Neudecker en Jeremy Dudziak Stoke City. Jeremy gooide de bal schep voor het doel en Jan-Marc Schneider was er als de kippen bij om de bal over de lijn te duwen (80.). Het orgelpunt op een geslaagde generale repetitie.

De hoogtepunten van de testmatch en de reacties na de wedstrijd zijn beschikbaar op FC St. Pauli TV: KLIK!

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander (74. Carstens), Ziereis, Avevor, Buballa – Knoll (71. Nehrig) – Sobota (71. Sahin), Flum (87. Miyaichi), Buchtmann (71. Dudziak), Møller Daehli (74. Neudecker) – Allagui (71. Schneider)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Stoke City FC

Butland – Bauer, Shawcross, Martins Indi,  Edwards – Fletcher (74. Adam) – Ince (74. Imbula), Etebo, Allen (74. Crouch), McClean  (74. Choupo-Moting)– Berahino (46. Diouf)

Cheftrainer: Gary Rowett

Doelpunten: 1:0 Møller Daehli (60.), 2:0 Schneider (80.)

Gele kaarten: – / Shawcross

Scheidsrechter: Sven Jablonski

Toeschouwers: 15.311

Bron: www.fcstpauli.com