Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Dæhli:”Verlaten wedstrijd met een goed gevoel”

Met 2-0 versloegen onze Kiezkickers Stoke City in de laatste vriendelijke vriendschappelijke wedstrijd voordat de competitie start op 1. FC Magdeburg. Voordat Jan-Marc Schneider de 2-0 eindstand op het bord schoot, nam Mats Møller Dæhli het voortouw. Na de wedstrijd keek de middenvelder tevreden terug naar de afgelopen 90 minuten, maar keek ook naar de wedstrijd in Magdeburg.

“Ik heb dat werkelijk slecht gedaan. Ik moet hem in de rechterhoek schieten “, zei Mats Møller Dæhli aanvankelijk. Maar over ging het? In de 37e minuut had de middenvelder een grote kans om FCSP op voorsprong te schieten, maar zijn schot was te centraal en zo kon Stoke-keeper Jack Butland pareren.

Na precies een uur spelen deed de Noorse international het beter. “De assist van Sami was heel goed” Mats prees in zijn typische manier de man van de assist: Sami Allagui. Maar lof had ook Moller Dæhli verdiend, de tweede grote kans – in de generale repetitie voor de competitie start in Magdeburg – liet hij niet ongenut en schoot de 1-0 in de rechterhoek.

“Ik ben blij dat ik toen gescoord heb”, zei de 23-jarige na zijn doelpunt opgelucht. Het was al zijn derde doelpunt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die begint volgende week met de uitwedstrijd op 1. FC Magdeburg. “We voelen ons goed vandaag”, zei de middenvelder, die na de wedstrijd zei: “We hebben twee, drie kansen te veel toegelaten en hadden zelf een of twee doelpunten meer moeten scoren.”

Møller Dæhli was over het algemeen tevreden over het spel: “We wilden aankopen met de thuiswedstrijden tegen Fürth en Bielefeld en hebben vandaag een goed wedstrijd gespeeld. Vooral in de tweede helft hebben we de bal snel laten lopen en goede kansen gecreëerd “, aldus de 23-jarige, die na de geslaagde generale repetitie niet te hoog van de toren wilde blazen. “We weten dat het in Magdeburg een ander wedstrijd zal zijn. Het wordt een zware wedstrijd voor ons, maar we zijn er klaar voor. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Foto: © Witters