Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”We willen een overtuigende prestatie brengen tegen Stoke”

Op zaterdag 28 juli 2018 wacht de allerlaatste test voor de start van het seizoen op onze Kiezkickers. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Stoke City becommentarieerde hoofdtrainer Markus Kauczinski de huidige voorbereidende status van het team en beantwoordde de doelman vraag voor het komende seizoen.

Marc Hornschuh en Jan-Philipp Kalla kunnen niet tegen Stoke spelen. “Horni verhoogt zijn werklast en is op de goede weg is. Het zal nog een tijdje duren voordat hij opnieuw kan meetrainen met het team. Schnecke blijft problemen hebben met het schaambeen en de duur van de blessure is moeilijk in te schatten. Maar ook hij is op de goede weg terug” aldus de coach over de geblesseerde spelers. Op korte termijn zal ook Yiyoung Park ontbreken. Kauczinski zei: “Yiyoung heeft lichte dij problemen en hij zal niet spelen tegen Stoke, maar dat is slechts een voorzorgsmaatregel ..” Luis Coordes en Jakob Münzner zullen ook niet in de ploeg zitten voor de vriendschappelijke wedstrijd. De twee jongeren spelen volgende week met de U23 mee.                                    

“Voor de rest kan iedereen morgen theoretisch meespelen”aldus de hoofdcoach die blij is met de vele opties in de selectie. “We zijn in de laatste fase van de voorbereiding en zullen morgen onderling wisselen. De concurrentie binnen het team woedt hevig en de jongens zijn allemaal goed getraind. Dit geeft ons de mogelijkheid om verschillende systemen te spelen,” gaf de 48-jarige mee voor de wedstrijd tegen Stoke. Daarnaast verheugt Kauczinski zich opnieuw op de sfeer in het Millerntor: “We willen een overtuigende prestatie laten zien en kijken er naar uit om ons te presenteren aan onze fans. Het zal morgen een mooie dag zijn voor iedereen…”

Hoewel de race voor de basisplaatsen op sommige posities nog niet vastligt heeft de coach al de doelman vraagstuk opgelost: “Robin Himmelmann zal morgen spelen en gaat als nummer één in het seizoen. Alle keepers zijn gedreven en de concurrentie was sterk. Uiteindelijk heeft het totaal pakket de doorslaggevende factor gegeven voor Robin. ”

Informatie over de seizoensopening en de testmatch tegen Stoke City:

  • Begin op het voorplein van deZuidtribune: 11:30 uur
  • Opening stadion: 14.00 uur
  • Start: 15.30 uur
  • Handtekeningensessie: vanaf ongeveer 18u30/19 uur

Bron: www.fcstpauli.com