Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Kauczinski:” De jongens hebben echt meegewerkt”

Op donderdag 19 juli 2018 keerden onze Kiezkickers terug van het trainingskamp in Maria Alm. Hoofdtrainer Markus Kauczinski nam de balans op en gaf een vooruitblik op de komende periode. De 48-jarige over …

… de algemene indruk van het trainingskamp: “Men moet kalm blijven. Ik denk dat het over het algemeen een goed trainingskamp was. We hebben aan veel dingen voortgewerkt en het goed gedaan in de eerste twee wedstrijden. De jongens hebben echt meegewerkt. ‘

… de wedstrijd tegen Karlsruher SC: “De spelers waren op hun limiet na de vermoeiende dagen en een beetje moe. Natuurlijk krijg je een ander beeld en zo’n nederlaag doet nog steeds pijn. We nemen veel lessen uit de wedstrijd mee waarin we nog moeten werken. Het spel tegen de bal was bijvoorbeeld niet zo gestructureerd zoals het zou moeten zijn. We hebben veel geprobeerd, ook vanuit alle posities. ”

… de personeelssituatie: “Bij Jan-Philipp Kalla kan het iets langer duren, hij heeft iets hardnekkig aan het schaambeen. Bij Marc Hornschuh zal het ook nog even duren. De rest verwacht ik allemaal terug als de competitie begint.. Mats Møller Dæhli heeft gisteren tot op zekere hoogte meegetraind. Jeremy Dudziak is op de weg terug en heeft al een deel van de teamtraining voltooid. We hebben contact met Dimitrios Diamantakos en hij heeft een goed gevoel. Hij hoopt zondag weer op training te zijn en misschien tegen Stoke zelfs mee te spelen. ”

… de omgeving in Maria Alm: “Dit is allemaal erg positief en professioneel geweest. Van de hutten, de hele sfeer en het geweldige eten tot de enorme passie van het Hüttendorf-team, ik vind het allemaal heel inspirerend. Dit brengt ons weer samen als een groep. Het oefenterrein was ook in goede staat. ”

… de training is gericht op de komende weken: “We zullen standaardsituaties specifiek trainen. Ons spel tegen de bal zal ook een thema zijn dat, we zullen ook leren de tegenstander nog beter aan te vallen. We zullen ons concentreren op korte en intense trainingen, zodat we de frisheid krijgen die we nodig hebben om present te zijn. ”

… de competitieve situatie in de ploeg: “Het was onderling op niveau een enge bedoening. De jongens zitten qua prestaties dicht bij elkaar. Er zijn veel individuele goede prestaties geweest. Ik denk dat dit veel kan gebeuren in termen van de startopstelling in de laatste weken. De concurrentie is in veel posities nog niet betwist. ”

… Nieuwe ondertekening van Marvin Knoll: “Ik denk dat de positie tussen defensie en het middenveld hem goed bevalt. Hij heeft zich goed geïntegreerd als een bezielende speler die er meteen stond. Marvin leeft van zijn passie en emoties, maar hij is ook een zeer goede voetballer met veel kwaliteit. Hij speelde vele jaren als centrale verdediger, maar werd ook al op het middenveld gebruikt. Marvin is een geweldige voetballer die ervan houdt dingen te veranderen en ook verantwoordelijkheid te nemen voor zijn teamgenoten. Deze mix tussen vechter en goede voetballer is goed voor ons. ”

… meer nieuwe berichten: “We zijn het erover eens dat we nog steeds iets willen doen in de aanval. We houden onze ogen open en zijn in gesprekken. Wat betreft andere posities, dit kan een beetje veranderd zijn door het trainingskamp. We waren op zoek naar een speler op het middenveld maar nu hebben we met Marvin Knoll iemand gevonden die daar kan spelen. Met Florian Carstens en Brian Koglin hebben we ook twee jonge spelers die hebben laten zien dat ze in hun rol kunnen groeien. Het is ook onze missie om jonge spelers te promoten en te ontwikkelen. We hebben een grote kern en willen gewoon alleen nog iets doen wanneer het duidelijk is dat een speler ons meteen zal helpen. ”

… het komende seizoen: “Ik denk dat we over het algemeen goed voorbereid zijn en veel potentieel hebben. Voor ons was het altijd cruciaal dat de spelers fit en gezond zijn. Als de jongens – die vaak aangeslagen waren – zes, zeven, acht games achter elkaar kunnen spelen, zijn het net nieuwkomers. ”

… de vraag van de keeper: “Ik heb altijd gezegd dat de vraag tot op het open einde heeft. Samen met keeperstrainer Matthias Hain wordt ons geadviseerd om te reageren op ontwikkelingen. De beslissing zal zeker voor de wedstrijd tegen Stoke City vallen. Degene die in het doel staat tegen Stoke zal het seizoen ingaan als nummer één. ”

… Sami Allagui: “Sami heeft zich veel voorgenomen en probeert dat uit te voeren. Ik geloof dat hij geleerd heeft hoe het bij St. Pauli werkt en wat het betekent om hier te spelen. We hopen dat hij door zal gaan en hetzelfde engagement zal tonen tegen sterkere tegenstanders. Hij is een goede en ervaren voetballer, dat weten we. ‘

… Cenk Sahin: “Cenk heeft nog altijd kleine gezondheidsproblemen en is fysiek nog geen honderd procent in orde. We willen zijn kracht op de bal en zijn doelgevaar promoten. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters