Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Oefenwedstrijd: 4-1 verlies tegen Karlsruhe SC

In vergelijking met de laatste wedstrijd op zaterdag 14 juli tegen FC Liefering wijzigde hoofdcoach Markus Kauczinski zijn startelf op vijf posities. In plaats van Robin Himmelmann, Yiyoung Park, Florian Carstens, Ersin Zehir en Mats Møller Dæhli, mochten Philipp Heerwagen, Luca Zander, Philipp Ziereis, Johannes Flum en Richard Neudecker starten.

De beginfase was de eerste goede kans voor Karlsruhe bij een corner. De kopbal van Saliou Sané (8e) miste echter het doel aan de linkerkant. Kort daarna bracht Marvin Wanitzek een vrije trap van KSC direct centraal voor doel maar Philipp Heerwagen was ter plaatse (12). Heerwagen kon iets later opnieuw uitblinken toen hij een schot van Damian Roßbach met een sterke reflex over de doel tot corner verwerkte (14.). In de 23e minuut wist Karslruhe wel te scoren Marc Lorenz bediende met een diagonale pass Florent Muslija die de 1-0 voorsprong voor de Baden op het bord schoot.

Beide teams waren in deze eerste helft meestal alleen gevaarlijk via standaardsituaties. Een vrije trap van Christopher Buchtmann van ongeveer 20 meter vloog over de dwarsbalk (26.). Na een mooie aanval via Johannes Flum en Waldemar Sobota raakte Sami Allagui de bal niet goed (36 ‘) en miste de gelijkmaker. Net voor de rust werd Waldemar Sobota – na een dribbel aan de rand van de zestien – neergelegd. De daaropvolgende vrije trap van Marvin Knoll ging maar net over het doel van Benjamin Uphoff (45.).

Meteen na de rust hadden de Boys in Brown een unieke kans om gelijk te maken, maar Sami Allagui miste de bal vlak voor het doel (48 ‘). Het spel ging voortdurend op en neer. Svend Brodersen hield Marco Stiede zonder problemen van de 2-0 (59.).Jan-Marc Schneider was er op een hoekschop aan de overkant met de kop dichtbij de gelijkmaker (65’) KSC-doelman Benjamin Uphoff bokste de bal weg. Bij een verlengde corner belande de bal bij Muslija. De 20-jarige aarzelde niet lang en trof met een laag schot van buiten het strafschopgebied zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, 2-0 (66).

In het vervolg op de 2-0 vervlakte de wedstrijd en de vele wissels hielpen ook niet echt. Een kwartier voor het einde maakte Aziz Bouhaddouz de wedstrijd weer spannend als de spits een te ​​korte bal van Uphoff met een lob de 1-2 op het bord bracht (77). De Kauczinski-Elf verhoogde de druk en kwam opnieuw via Schneider (78.) aan een goede kans. Vier minuten later was het echter weer een standaardsituatie die de wedstrijd op het slot gooide. Karlsruher Marvin Wanitzek bracht de bal naar het strafschopgebied waar Christoph Kobald binnen kopte, 3-1 (81.). Kort voor het einde bediende Kyoung-Rok Choi Oliver Fink, die uiteindelijk de 4-1 op het bord bracht (86.).

Hoofdcoach Markus Kauczinski was na de nederlaag ontevreden: “Over het algemeen hebben we niet goed gewerkt als een team en hadden in de spelopbouw te veel balverlies. We hebben te veel kleine fouten gemaakt . Vooral in de tweede helft was het niet goed. Je kan helemaal niet tevreden zijn. ” 

FC St. Pauli

Heerwagen (46. Brodersen) – Zander (46. Park), Ziereis (61. Carstens), Avevor (71. Koglin), Buballa (80. Miyaichi) – Knoll (61. Nehrig), Flum (46. Zehir), Buchtmann (71. Becker), Sobota (61. Schneider), Neudecker (46. Sahin) – Allagui (61. Bouhaddouz)

Trainer: Markus Kauczinski

Karlsruher SC

Uphoff – Roßbach, Gordon, Pisot (72. Kobald), Thiede – Muslija (75. Camoglu), Wanitzek, Stiefler (62. Pasalic), Lorenz (62. Choi) – Röser (62. Fink), Sané (75. Batmaz)

Trainer: Alois Schwartz

Doelpunten: 0:1 Muslija (23.), 0:2 Muslija (66.), 1:2 Bouhaddouz (77.), 1:3 Kobald (81.), 1:4 Fink (86.)

Bron: www.fcstpauli.com