Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Blindenvoetbal: FCSP blijft ook koploper na de 3e speeldag

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor onze blinde voetballers op de derde Bundesliga-speeldag in Gelsenkirchen. Onze Kiezkickers verloren de topmatch tegen MTV Stuttgart nipt met 0-1 en moest de leiding voor even afstaan aan MTV. Dankzij het 5-0 succes tegen Chemnitzer FC op zondag namen ze hun toppositie opnieuw terug in.

Als eerste opdracht op de derde speeldag van het blindenvoetbal Bundesliga stond – op zaterdag 14 juli in de middaghitte – de wedstrijd tegen record kampioen MTV Stuttgart op menu. Onze Kiezkickers hadden het moeilijk en konden het sterk verdedigende werk van Stuttgart niet kraken. Met de laatste actie voor de pauze zette Lukas Smirek van Stuttgart zich op rechts door en kon vanuit een strakke hoek en op een korte afstand tot scoren komen. De doelman van FCSP Gronau kon de harde trap alleen naar de verre paal deviëren maar de bal ging via de paal alsnog in doel, 0-1.

Ook na de pauze speelden onze Kiezkickers niet zo zelfverzekerd als in de vorige wedstrijden, vooral in het offensief compartiment toonden ze te veel respect voor de grote namen van de tegenstanders. Hoewel de Stuttgart werd blootgesteld aan steeds toenemende druk gingen de weinige kansen gewoon voorbij of werden ze onschadelijk gemaakt door MTV keeper Tim van Aken. Voor het eerst dit seizoen was de afwezigheid van FCSP spits Jonathan Tönsing – blessure knie – duidelijk voelbaar . MTV kon de knappe voorsprong op het einde over de streep trekken en werd eerste in het klassement.

Vanaf het begin liet het team van coach Wolf Schmidt er geen twijfel over bestaan ​​dat ze – op zondag 15 juli tegen Chemnitzer FC – de drie punten wilden veiligstellen. Na tien minuten zette Rasmus Narjes koers naar de overwinning, 1-0. Serdal Celebi bracht nog voor de pauze de 2-0 op het bord. Na de pauze zorgde Pauli Ruge met een mooie solo en een tweede treffer  voor de 4-0 voorsprong. Tegen de zwakkere Saksen liet Wolf Schmidt enkele vaste waarden aan de kant zodat met Mikel Preul en Nick Hämmerling spelers werden ingezet die weinig of geen Bundesliga-ervaring hadden. Hämmerling beloonde zijn Bundesliga debuut met een doelpunt vanop 6 meter, meteen de 5-0 eindstand 

De Kiezkickers reizen hiermee als leider af naar de laatste reguliere speeldag. Op het programma staat de wedstrijd in en tegen BVB Dortmund (zaterdag, 4.8.). Bij een overwinning op de Borussia zou de regerende Duitse landskampioen zich opnieuw voor de finale kwalificeren. De finales voor het Duitse kampioenschap worden gehouden op zaterdag (25.8.) in Düsseldorf

Bron: www.fcstpauli.com