Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Oefenwedstrijd: 0-3 winst tegen Liefering

In de vroege namiddag trok de bruin-witte karavaan naar St. Johann im Pongau. Daar wachtte de tweede oefenwedstrijd van het trainingskamp tegen FC Liefering.

Bij zomerse temperaturen was de Kauczinski-Elf vanaf het begin dominant tegen de Oostenrijkse tweede divisie club. Sami Allagui opende met een kopbal de kansenregen in de beginfase (3′). Even later schoot Waldemar Sobota de bal op de rechter paal, in de rebound kon Mats Møller Dæhli niet scoren door een schitterende parade van FCL keeper Daniel Antosch (7′). Ook Marvin Knoll ontbrak dat tikkeltje geluk toen zijn vrije schop van ongeveer 25 meter nipt het doelpunt miste (11′).

In de 19e minuut was het dan eindelijk zover: na een mooie combinatie belandde de bal bij Dæhli die de bal over Antosch lobte en de verdiende 0-1 voorsprong op het bord bracht. In de daaropvolgende periode bleef FCSP druk zetten, maar eerst de doelman van Liefering (31′) en daarna de buitenkant van de paal  (34′) verhinderde de 0-2 voor de pauze. Robin Himmelmann hoefde in de eerste helft maar één keer in actie komen, hij kon eenvoudig een schot van Mohamed Camara pakken (36′).

Bij de rust was de werkdag van Robin afgelopen. In de tweede helft stond Philipp Heerwagen tussen de palen. Daarnaast bracht hoofdtrainer Markus Kauczinski met Finn-Ole Becker, Richard Neudecker en Jan-Marc Schneider – voor Christopher Buchtmann, Mats Møller Dæhli en Waldemar Sobota – drie nieuwe spelers tussen de lijnen.

In het begin van de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht, maar het was Sami Allagui die de score kon uitdiepen. De aanvaller veroverde – na een mislukte terugspeelbal van FCL – de bal, liep alleen op de doelman en schoot de 0-2 tegen de netten (58′). Het was de meteen de laatste actie van de aanvaller, hij werd samen met Florian Carstens en Marvin Knoll vervangen door Aziz Bouhaddouz, Jacob Münzner en Bernd Nehrig (59′).

Terwijl Liefering zich inspande om aansluitingstreffer te maken geraakte het niet voorbij Philipp Heerwagen (65′). Ccoach Kauczinski bleef ondertussen stevig doorwisselen. Clemens Schoppenhauer, Cenk Sahin en Luis Coordes vervingen Christopher Avevor, Daniel Buballa en Ersin Zehir.

Ongeveer tien minuten voor het einde gooide Sahin – na een knappe combinatie tussen Becker, Schneider en Neudecker – met de 0-3 het slot op de wedstrijd (81). De laatste kans van de wedstrijd was nog voor onze jongens in Brown, maar Bouhaddouz slaagde er niet in om FCL keeper Antosch te verslaan en zo eindigde de wedstrijd op een verdiende 0-3 overwinning.

“Dat was uiteindelijk een ordentelijke wedstrijd. We hadden een of twee doelpunten meer kunnen maken, de kansen waren er. Na de rust en de wissels was er een kleine breuk in ons spel, maar we hebben de wedstrijd opnieuw in handen genomen en speelden goed. Defensief hebben we maar 1 schot weg gegeven”aldus een tevreden Markus Kauczinski na het eindsignaal. Ook Liefering coach Gerhard Struber was onder de indruk van de prestaties van FC St. Pauli: “Vandaag zijn we op een heel sterke tegenstander met veel ervaring en veel robuustheid gestuit en dat zijn we niet gewend”.

FC St. Pauli

Himmelmann (46. Heerwagen) – Park, Carstens (59. Nehrig), Avevor (70. Schoppenhauer), Buballa (80. Coordes) – Knoll (59. Münzner), Zehir (70. Sahin), Buchtmann (46. Neudecker), Sobota (46. Becker), Dæhli (46. Schneider) – Allagui (59. Bouhaddouz)

Trainer: Markus Kauczinski

FC Liefering

Antosch – Gazibegovic, Barry (46. Oroz), Stumberger, Schnegg (37. Leskosek) – Camara (46. Stosic), Sturm (70. Anselm), Diakite (46. Pokorny), Kim (46. Tekir) – Aganovic, Niangbo (46. Adeyemi)

Trainer: Gerhard Struber

Tore: 1:0 Dæhli (19.), 2:0 Allagui (58.), 3:0 Sahin (81.)

Bron: www.fcstpauli.com