Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Oefenwedstrijd: 0-8 winst tegen Pinzgau

FCSP heeft zijn eerste oefenwedstrijd – op oefenkamp in Maria Alm – tegen de Oostenrijkse derde divisie klasser FC Pinzgau vlot met 0-8 gewonnen. FC Pinzgau oefende een kleine drie weken geleden nog tegen het Russische Zenit St. Petersburg en verloor hier naar nipt met 0-1.

Onze Kiezkickers gingen meteen goed van start en hadden al vroeg de leiding kunnen nemen maar na een assist van Christopher Buchtmann besloot de opgerukte Philipp Ziereis echter op de paal (4′). Meer doelgerichter was Marvin Knoll. Na een aanval via de linkerkant nam hij afgeweerde bal rechtstreeks op de voet en scoorde van een goede 20 meter – voor Knoll meteen het eerste doelpunt in de FCSP-uitrusting (9′). Het ging slechts in één richting verder en slechts 120 seconden later verhoogde Waldemar Sobota naar 0-2 (11′).

Mats Møller Dæhli had in de beginfase ook de 0-3 op de voet maar kon net niet afwerken (19′). Het derde doelpunt werd dan maar gemaakt door Sobota, hij trof vanop tien meter in de rechterhoek (24′). Jan-Marc Schneider kon net niet het vierde doelpunt binnenprikken (33′), iets wat Buchtmann minuten later wel kon, 0-4 (36′). Schneider zette – op een corner- voor de rust nog de forfait cijfers op het bord 0-5 (45′). 

Kauczinski veranderde zijn elftal volledig na de pauze en stuurde elf nieuwe spelers – waaronder voor het eerst Aziz Bouhaddouz – het veld op. Er veranderde niets in het spel, FCSP domineerde het wedstrijd en dwong steeds meer kansen af . Eerst mistte Sami Allagui (51′) en Ryo Miyaichi (55′) nog de kansen vooraleer Allagui via een samenwerking met Richard Neudecker en Bouhaddouz het half dozijn vol maakte (56′).

Na een goed uur was er de eerste mogelijkheid voor de gastheren: Zoltan Kiss probeerde het op vrije trap, maar Robin Himmelmann niet hoefde tussen te komen (59.). Kort daarna miste Allagui de kans op zijn tweede doelpunt (66), maar de aanvaller wist zeven minuten voor het laatste fluitsignaal wel te scoren 0-7 (79.) en nauwelijk een minnut later via een assist van Bouhaddouz’s bracht hij de 0-8 op bord (80′). Net zoals tegen Flensburg scoorde de spits een zuivere hattrick.

Na de 0-8 overwinning had coach Kauczinski na het laatste fluitsignaal een positieve conclusie: “In de eerste helft zat er veel tempo in de wedstrijd, daar hebben we ook nauwelijks iets weggegeven. De tweede helft was goed, maar niet zo goed als de eerste. Kortom, we deden goed en hebben goed bewogen ” Ook Jan-Philipp Kalla – die gespaard werd en sinds kort in het bezit van een trainer-B licentie-  maakte na 90 minuten de balans op, maar leek niet zo gelukkig. Waarom? KLIK!

FC St. Pauli – 1. Helft

Brodersen – Zander, Ziereis, Avevor, Buballa – Knoll – Flum, Buchtmann – Sobota, Schneider, Møller Dæhli

FC St. Pauli – 2. Helft

Himmelmann – Park, Koglin, Carstens, Becker (76. Münzner) – Zehir, Neudecker – Miyaichi, Allagui, Sahin – Bouhaddouz

Doelpunten: 0:1 Knoll (9.), 0:2 Sobota (11.), 0:3 Sobota (24.), 0:4 Buchtmann (36.), 0:5 Schneider (45.), 0:6 Allagui (56.), 0:7 Allagui (79.), 0:8 Allagui (80.)

Bron: www.fcstpauli.com