Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Zeilen: Max Augustin presenteert zijn wereldbeker spinnaker

De Jolly Roger maakt de oceanen weer onveilig. Kort voor de start van de Offshore Zeil Wereld Kampioenschap in Den Haag (van 12 tot 20 juli) presenteerde de 25-jarige zeiler zijn spinnaker, waarmee hij de concurrentie schrik wil aanjagen.

Bij een spinnaker praat men over het grote uitpuilende zeil dat gemaakt is van lichte stof dat gebruikt wordt in de “voor de wind” -koers maw met de wind mee: “Het is quasi de turbo van de boot, die je bij de ommekeer kan inzetten”, legt Max Augustin uit bij de presentatie van zijn speciale spinnaker op Millerntor.

Op het 85 vierkante meter groot zwart canvas zal onze Jolly Roger vanaf donderdag zichtbaar zijn op het Wereldkampioenschap (12.7.), En hopelijk zo vaak mogelijk bovenaan het klassement. “Ik had het idee voor de spinnaker al een tijdje, ook omdat de club door het district een directe verbinding heeft met de haven en het water. Toen we met zwarte zeilen reisden, dacht ik: ‘De St. Pauli-schedel erop. Dat past! Ik ben heel blij dat het is gelukt “, zegt de fan van onze Kiezkickers enthousiast.

Als onderdeel van onze samenwerking zullen we rapporteren hoe Max en zijn bemanning met hun boot H.E.A.T. bij het off-shore Wereldkampioenschap doen.

Omdat jij dauwt!