Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Björn Benke nieuwe administratieve directeur NLZ

Een nieuwe toevoeging op ons jeugdopleidingscentrum NLZ: Björn Benke is sinds 1 juli de nieuwe administratief directeur van onze NLZ. Na vele jaren in het NLZ van 1. FC Neurenberg en twee jaar in de handbal Bundesliga club HC Erlangen nam Benke de nieuwe taak met veel vreugde en ambitie op Millerntor aan.

“Na het vertrek van Alexander Bachmann hebben we deze vacature landelijk bekend gemaakt en een gedetailleerd aanwervingsprocedure doorgevoerd. Björn heeft het gehaald op verschillende concurrenten. Met de toewijding van Björn hopen we verdere stappen te zetten in de verdere professionalisering van onze jeugdwerking “, zegt NLZ-leider Roger Stilz, die meteen toevoegde:” Ik ben er zeker van dat we gaan profiteren van zijn ideeën en zijn conceptuele vaardigheden. Bovendien past hij met zijn oprechte eerlijk karakter bij onze club. ”

Björn Benke heeft een diploma in bedrijfsadministratie en trainde sinds 2004 verschillende teams – in de leeftijdsgroep U8 tot U13 – in de NLZ van 1. FC Nürnberg. In 2010 nam hij het organisatiemanagement van de NLZ over en was verantwoordelijk voor alle organisatorische processen, samenwerkingsverbanden en zorgde voor coaches, medewerkers en teams. Benke was bovendien van 2012 tot 2016 sportdirecteur van verschillende leeftijdsgroepen. Onlangs werkte Benke – in de handbal bij Bundesliga club HC Erlangen – op het gebied van projectmanagement en marketing.

Wat zegt de nieuwe administratieve NLZ-directeur? We spraken met Björn.

Moin moin Björn, de eerste week als administratieve NLZ-directeur heb je reeds achter de rug. Hoe werd je opgenomen? Hoe heb jezelf ingeleefd?

De warmte van de medewerkers – zowel op het trainingsterrein aan de Kollaustraße als op kantoor-  is indrukwekkend. De vestiging in Hamburg heeft nog niet mijn focus. Allereerst ligt de focus volledig op de taken hier op het Jeugdcentrum.

Je was actief in de NLZ van 1. FC Nürnberg van 2004 tot 2016, maar toen veranderde je van sport en werkte je twee jaar bij Handbal Bundesliga club HC Erlangen. Waarom keerde je terug naar het voetbal?

Het handbal bood platte hiërarchieën, verschillende projecten op het gebied van marketing, PR, merchandising, het beheer van wedstrijdmatches en extra perspectieven op werken op jeugdwerking. Alle bouwstenen die op dezelfde manier werken in het voetbal en die ons enorm zullen helpen bij de leiding van het jeugdwerking.

Waarom koos je voor onze FCSP?

Ik voel me aangetrokken om de taak van het jeugdwerking zichtbaar te maken. Bij geen enkele andere club is het zo belangrijk om jonge spelers op te leiden dan hier bij FC St. Pauli. Daarmee bedoel ik niet alleen de sportieve aspecten waarvoor Roger Stilz en het geweldige team al de basis hebben gelegd. Vooral in de ontwikkeling van de spelers moeten we manieren vinden om de waarden van de club te verankeren bij de jeugd. We willen ons onderscheiden van de structuur van de kapitaalkrachtige clubs. Dit is niet alleen de taak van het personeel in de NLZ, maar vereist de steun van de hele club – medewerkers en fans. Daarvoor moeten we iedereen inspireren. Maar de inzet zal zich lonen als spelers met St. Pauli-DNA Millerntor zullen oplopen

Welke onderwerpen wilt u op korte termijn aanpakken en implementeren, welke onderwerpen op middellange en lange termijn?

Op korte termijn moet de basis voor efficiënt werken intern gelegd worden: processen definiëren, documenten en formulieren beoordelen, discussies voeren en zo iedereen op dezelfde lijn te brengen. Op middellange termijn willen we niet met het stroom meezwemmen, maar onze alternatieve manier van denken zichtbaar maken. We moeten de waarden van de FCSP bij onze jeugdwerking trainen. Altijd met aandacht voor onze sterke punten: moed, karakter en overtuiging. Dan zullen we ook worden gevolgd door de talenten die houden van echt voetbal.

Bron en foto : www.fcstpauli.com