2018-2019Mannen FCSPMatchverslagOefenwedstrijd: 3-0 verlies bij Brondby IF

8 juli 2018by FCSP Belgium

Onze Kiezkickers werden zondag 8 juli 2018 met 3-0 verslagen in en tegen Brøndby IF. Ante Erceg (18e) en Dominik Kaiser (41) scoorde voor de pauze in het Brøndby Stadion. Voor 6.106 toeschouwers bracht Filip Blazek in blessuretijd met een kopbal de 3-0 eindstand op het bord. Meteen de eerste nederlaag voor onze FCSP in de voorbereiding seizoen 2018-2019.

Een dag na de testmatch tegen ETSV Weiche Flensburg reisden onze Kiezkickers door naar Kopenhagen. In Brøndby IF speelde FC St Pauli zijn laatste test voordat het op trainingskamp vertrekt naar Maria Alm. Voor de gastheren was de wedstrijd tegen de Boys in Brown al een generale repetitie voor het komende seizoen. Het team van Alexander Zorniger ging ook van start met de hier voor overeenkomstige motivatie en energie. Het team van hoofdtrainer Markus Kauczinski liet niet na en kwam na een goede inzending door Sami Allagui op Christopher Buchtmann aan de eerste mogelijkheid van de wedstrijd (4′). Het schot van de middenvelder ging helaas maar net voorbij de rechter paal.

Brøndby had in het vervolg meer balbezit, maar kon niet de beslissende fase afdwingen. Dat zou in de 18e minuut veranderen. Na een misverstand op het middenveld liep Ante Erceg op doelman Philipp Heerwagen af en ging met snelheid rond Philipp heen en scoorde de 1-0. Kort daarna had Allagui de mogelijkheid om gelijk te maken, alleen op het laatste moment kon de verdediging van Kopenhagen voorkomen dat onze spits kon scoren (22.). Kort voor de pauze kon Bröndby naar 2-0 verhogen. Na goed passenspel op het middenveld kreeg Dominik Kaiser de bal in het strafschopgebied en scoorde in de lange hoek (41).

Voor de tweede helft bleven Allagui, Conteh, Heerwagen en Park in de kleedkamers. Hiervoor kwamen Ryo Miyaichi, Waldemar Sobota, Svend Brodersen en Daniel Buballa in het elftal. De eerste 15 minuten verliepen zonder kansen. In de 63e minuut mistte Brondby het doel vanop 3 meter. Coach Kauczinski ging verder en bracht Lee (60) en Münzner (65) in voor Buchtmann en Flum.

In de 74e minuut werd het plots hectisch: Invaller Brodersen werd binnen één minuut twee keer getest. Op een schot van 15 meter en ook de rebound hierop was onze keeper steeds ter plaatse. Aan de andere kant had Sobota in de 84e minuut de mogelijkheid op het eerste doelpunt voor FCSP. Zijn directe vrije schop werd echter onschadelijk gemaakt door Brøndby’s keeper Marvin Schwäbe. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwamen de gasten op 3-0. Filip Blazek had op de een of andere manier de bal met de kop in het doel gekregen (90+1′). Daarna was de wedstrijd afgelopen en was de eerste nederlaag van de voorbereiding een feit.

Markus Kauczinski over het spel:

“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. Het was een verdiende overwinning voor Brøndby. In de eerste helft hebben we teveel kansen weggegeven en ook de doelpunten binnen gekregen, we hebben ook enkele kansen gecreëerd. In de tweede helft wilden we degelijk verdedigen, dat is ons grotendeels gelukt. Op het einde hadden we een heel jong team op het veld dat het moeilijk had naar voren te spelen. ”

FC St. Pauli

Heerwagen (46.Brodersen) – Park (46. Buballa), Carstens, Ziereis, Avevor, Koglin – Zehir (79.) , Flum (65. Münzner), Buchtmann (60. Lee) – Allagui (46. Miyaichi), Conteh (46. Sobota)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten:  1:0 Erceg (18.), 2:0 Kaiser (42.) 3:0 Blazek (90.+1)

Toeschouwers: 6.106

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 20 uur

Bezoekster van onze website Erica heeft ons opmerkzaam gemaakt over de website "De gids voor online veiligheid voo…

@FCSP_Belgium - 21 uur

Mats ... 😍😍😍😍

@FCSP_Belgium - 21 uur

🎤 Kauczinski:"We willen verder wedstrijden winnen en zien wat er dan gebeurt" #fcsp…

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie