Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Drie sterren voor de jeugdopleidingcentrum FCSP (NLZ)

Klasse! Het jeugdopleidingscentrum van FC St. Pauli is voor de tweede keer bekroond met drie sterren voor zijn uitstekende werk. Dat maakte sportchef Uwe Stöver en het hoofd van het jeugdopleidingscentrum Roger Stilz op vrijdag 6 juli 208 in de aula aan de Kollaustraße bekend.

Het was met zeer heugelijk nieuws dat Roger Stilz en Uwe Stöver klaarstonden voor de aanwezige journalisten. Na onderzoek door de DFL en de DFB heeft het NLZ van FCSP opnieuw drie sterren gekregen. “Bij de laatste beoordeling drie jaar geleden was het nipt dat we de drie sterren haalden. Deze keer hebben we de beoordeling ‘uitstekend’ ontvangen en ons in de opleidingen goed tot zeer goed geplaatst. Dit betekent dat we niet moeten onderdoen voor andere professionele clubs bij het NLZ, “aldus een tevreden Chef jeugdopleidingen.

De 41-jarige wees erop dat deze speciale prijs niet vanzelfsprekend is: “Het klinkt altijd zo gemakkelijk. Dat is het niet. Er steekt veel hard werk van alle betrokkenen bij de NLZ achter dit resultaat. “Er waren enkele veranderingen en aanscherping in het beoordelingsproces gebeurt sinds de laatste beoordeling drie jaar geleden, zodat de data en documenten die door de NLZ moesten worden ingediend zeer uitgebreid en omvangrijk was” gaat Stilz verder.

De door voetbal opgeleide en technisch zeer veeleisende auditoren hebben in de beoordeling veel aandacht besteed aan individuele training en verzorging van onze talenten. ” Dat deden we sowieso dus dat werkte heel goed. Voor ons gaat het erom om de perfecte omkadering te geven aan onze talenten. Ze krijgen educatieve, sportpsychologische en atletische zorg. In deze vorm spreken we van 360-graden spelers, “zei de NLZ-leider en legde de nadruk op één ding. “We zijn er trots op dat we niet voor het certificaat hebben gewerkt. We wilden op alle gebieden verbeteren en uitbreiden en hoefden dit niet te doen om het certificaat te behalen. Wij werden als jeugdopleidingscentrum uitdrukkelijk erkend op het gebied van personeelszorg, uitwisseling tussen management en NLZ, waardeonderwijs, voetbalfilosofie en de IT-ontwikkeling

Toch is er in de ogen van Roger Stilz nog steeds ruimte voor verbetering. Er is nog steeds ruimte voor verbetering op gebied van infrastructuur. Zo is bijvoorbeeld het groot aantal trainingen op het opleidingscentrum, wat geen geheim is. ” Het resultaat bevestigt ons in het algemene werk en de professionalisering van de club. Het nieuwe kunstgras am Brummerskamp en de uitbreiding van het Jeugtalenthuis is dus een goed stap vooruit. “

Voor Sportief Chef Uwe Stöver staat de geweldige ontwikkeling van het jeugdopleidingscentrum als ​​voorbeeld van de hoge status die het NLZ in de club heeft. “Er is een gestage evolutie en het is geen sluimerend proces. We willen met deze veranderingen beter worden en ons nog meer professionaliseren. We zitten al op een goed niveau en zijn blij dat we ondanks de gestaag toenemende eisen duidelijk beter zijn geworden en niet nipt maar overduidelijk de 3-sterren hebben behaald.”benadrukte de 51-jarige de prestaties van de werknemers en bedankte tegelijkertijd het NLZ voor hun uitstekende werk. “Ik wil hierbij Alexander Bachmann in de bloemetjes zetten, die tot 31 januari als organisatorisch directeur met veel mankracht en kennis heeft mee bijgedragen en het proces mee ondersteund heeft.”

Uwe Stöver benadrukte de woorden van Roger Stilz dat FCSP werkt volgens eigen criteria en niet volgens die van de certificeringsvereisten. “We hebben een idee van hoe de NLZ eruit zou moeten zien. De rest is uiteindelijk in handen van de examinatoren, “zei Stöver. Tegelijkertijd is de ontwikkeling kenmerkend voor de club. We willen ons ontwikkelen en hebben daarom betere voorwaarden nodig. In dit verband is men zeer dankbaar dat de Raad van Commissarissen en het Presidium dit beleid volgt en ondersteund. Daarnaast heeft de club met een ondersteunende ledenafdeling ook een partner aan de zijde die dit in hoge mate ondersteunt.

Ten slotte wees Roger Stilz op een zeer belangrijke thema. “Het aantal spelers dat onze jeugdwerking verlaat is aanzienlijk gedaald. We willen op een niveau komen waar onze toptalenten helemaal niet meer besluiten om van club te veranderen. Je kunt aan de hand van de voorbeelden zoals Louis Coordes en Jakob Münzner zien dat we erin geslaagd zijn om ze inhoudelijk te overtuigen “zei een opgetogen Stilz.

Bron: www.fcstpauli.com