Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Oefenwedstrijd: 1-6 winst in Flensburg

Dankzij een overtuigende prestatie slaagden onze Kiezkickers erin om een ​​duidelijke 1-6 overwinning te behalen in de vriendschappelijk wedstrijd bij Weiche Flensburg. Nadat Dominic Hartmann de gastheren aan de leiding had gebracht, wisten onze Kiezkickers de wedstrijd via doelpunten van Ersin Zehir, Christian Viet, Mats Møller Dæhli en driemaal Sami Allagui nog te draaien.

Hoofdtrainer Markus Kauczinski had al eerder aangekondigd dat hij de testwedstrijden wilde gebruiken om een ​​beeld te krijgen van de jeugdspelers van FCSP. Zo stonden in Flensburg onder andere Sirlord Conteh en Christian Viet van de U23 in de eerste elf. De ontmoeting begon direct met veel actie zonder veel aftasten. De eerste accenten werden gezet door FCSP maar de pogingen van Johannes Flum en Viet konden afgeblokt worden. De gastheren voerden het beter uit: na een balwinst schakelden ze snel over en Hartmann schoot droog de 1-0 op het bord(7).

De voorsprong was slechts van korte duur: Conteh behield in het strafschopgebied het overzicht en bediende Zehir die de gelijkmaker tegen de nette trapte (11′). Na 20 minuten nam FC St. Pauli de leiding. Na een slimme een-twee met Jan-Marc Schneider wist U23 Viet doelman Raphael Straub te verslaan. Schneider tekende ook voor een tweede assist. Na sterk werk aan de rechterkant vond hij Møller Dæhli die de bal onder de lat (28′) plaatste. De laatste vijftien minuten van de eerste helft had FCSP de wedstrijd onder controle maar er vielen geen doelpunten meer op te tekenen.

Aan het begin van de tweede helft -gebruikelijke in testwedstrijden – begonnen onze Kiezkickers met elf nieuwe krachten aan de wedstrijd. Het kostte hen een paar minuten om hun speelritme te vinden. De eerste kansen waren voor Ryo Miyaichi – die voor het eerst sinds zijn blessure opnieuw speelminuten kon maken – en Allagui maar deze bleven nog ongebruikt. De wedstrijd brak uiteindelijk open in de 63e minuut toen Allagui met een solo het vierde doelpunt op het bord bracht.

Aan de kant van Flensburg bleef een vrije trap vanaf 20 meter – door Philipp Heerwagen veilig gepareerd – de enige noemenswaardige actie. De doelpunten vielen wel aan de andere kant: na een mooie actie via Christopher Buchtmann en Miyaichi kon Allagui het vijfde doelpunt voor FCSP maken(79.). Vier minuten later scoorde Allagui vanop de stip – Christopher Avevor was foutief  afgestopt – zijn hattrick. Meteen stond de eindstand 1-6 op het bord.

Reacties na de wedstrijd

Hoofd Coach Markus Kauczinski: “Het tegendoelpunt was een beetje vervelend maar verder was het een erg mooie wedstrijd, beide helften waren goed. De eerste helft was een beetje beter omdat we toen meer kansen afdwongen. We hebben even tijd nodig gehad om ons spel te vinden maar de pressing en verschuivingen hebben me goed bevallen.”

Johannes Flum : “We hebben vandaag goed bewogen, iedereen wilde de bal hebben waardoor het moeilijk was voor de tegenstander. We hebben de bal het werk laten doen, het was een goede wedstrijdspel.”

FC St. Pauli 1e helft

Himmelmann – Kalla, Ziereis, Carstens, Buballa – Flum, Zehir – Viet, Møller Dæhli, Conteh – Schneider

FC St. Pauli 2e helft

Heerwagen – Zander, Koglin, Avevor, Park – Münzner, Lee, Miyaichi, Buchtmann, Sobota – Allagui

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1-0 Hartmann (7.), 1-1 Zehir (11.), 1-2 Viet (20.), 1-3 Möller-Daehli (28.), 1-4, 1-5, 1-6 Allagui (63., 79., 83.)

Scheidsrechter: Timo Winkel

Toeschouwers: 804

Bron: www.fcstpauli.com