Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”We moeten dingen veranderen”

Na de vriendschappelijke wedstrijden tegen SC Weiche Flensburg 08 (zaterdag, 07 juli 12u00) en Brøndby IF (zondag, 8 juli 15u30) reizen onze Kiezkickers op dinsdag 10 juli naar het zomer trainingskamp in Maria Alm. Hoofdcoach Markus Kauczinski gaf in een persconferentie inzicht in de personeelssituatie en het tactische zwaartepunt van de trainingen in Oostenrijk.

Er breken spannende weken aan voor FC St. Pauli. Na het ‘oefenwedstrijd-weekend’ reizen de jongens in Bruin naar het trainingskamp in Maria Alm. De inzet voor de komende dagen zal worden verdeeld. “Voor ons is het belangrijk dat iedereen fit is voor het trainingskamp”, zei hoofdtrainer Markus Kauczinski. “Daarom ligt de focus veel meer op Maria Alm dan op de oefenwedstrijden.”

In de wedstrijden tegen Flensburg en Kopenhagen zullen dan ook enkele Kiezkickers uit voorzorg niet aantreden om geen verdere risico’s te nemen: Marvin Knoll (Knieproblemen), Jeremy Dudziak (ontsteking enkel), Richard Neudecker (nagelbed infectie) en Dimitrios Diamantakos (gekneusde dij) worden tot aan het vertrek op dinsdag 10 juli gespaard. Of Clemens Schoppenhauer dan nog steeds behoort tot FCSP entourage is nog onduidelijk. De centrale verdediger werd tijdelijk vrijgesteld van trainingen voor contract besprekingen met een andere club.

Terwijl Bernd Nehrig zijn revalidatietraining in Maria Alm langzaam zal verhogen, zal alleen Marc Hornschuh als toeschouwer in Oostenrijk aanwezig zijn. Voor een kleine comeback staat ook Ryo Miyaichi . Niets staat een inzet in de vriendschappelijke wedstrijden in de weg. Omdat ook Aziz Bouhaddouz aanwezig zal zijn in Maria Alm – na zijn extra vakantie vanwege zijn WK-deelname – zijn alle spelers aanwezig en zal de trainingsintensiteit verhoogd worden als voorbereiding op de seizoensopener in Magdeburg.

“We hebben de afgelopen weken goede omstandigheden gehad, we hebben goed kunnen trainen en willen de inhoud van de eerste trainingsweken nog verdiepen”, zei de voetbalcoach. In de voorbereiding is zijn team begonnen met een nieuw speelsysteem en heeft veel uitgeprobeerd wat nu in Maria Alm moet worden uitgediept. “We willen flexibeler zijn om bijvoorbeeld meer te focussen op balbezit – voetbal bestaat uit veel dingen die voor mij bij elkaar horen.”

Tot aan het begin van de competitie op zondag 5 augustus hebben de jongens in Bruin nog veel werk te verzetten. “We moeten dingen van buiten en van binnen veranderen. Deze verandering moet ook van onszelf komen, maar dit sluit niet uit dat we nog nieuwe spelers aantrekken, “legt Kauczinski uit. Testspeler Leon Jensen heeft goede dingen laten zien en een goede indruk achtergelaten, maar wordt niet aangetrokken omdat de vleugelspeler het team op korte termijn niet kan helpen.

De focus ligt nu volledig op het trainingskamp. Of de kapiteinvraag in Oostenrijk wordt beantwoord, liet Markus Kauczinski open. “Het team selecteert de spelersraad en de kapitein zelf,” zei de hoofdtrainer, “maar voordat het seizoen begint zal deze vraag beantwoord worden”

Bron: www.fcstpauli.com