Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

2 oefenmatchen: Eerst Flensburg, dan Brøndby

Voordat onze Kiezkickers volgende week dinsdag – 10 juli 2018 – op trainingskamp in Maria Alm trekken, staan er voor FC St. Pauli twee oefenwedstrijden op het programma. Op zaterdag – 7 juli 2018 12:00 – zijn de jongens te gast bij regionaal kampioen SC Weiche Flensburg en op zondag – 8 juli 2018 15u00 – bij de Deense bekerwinnaar en vice kampioen IF Brøndby IF.

Al bijna twee weken werken onze Kiezkickers naar de seizoensopener – 5 augustus 2018 13u30 bij 1. FC Magdeburg – toe. Voordat FC St. Pauli de valiezen pakt naar het trainingskamp in Maria Alm speelt FCSP – na de oefenwedstrijden tegen Awesa-Allstars (1-10) en de Eutin SV 08 (0-4)-  nog twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma.

Allereerst spelen onze Boys in Brown op zaterdag 7 juli om 12u00 in het Manfred Werner Stadium tegen SC Weiche Flensburg 08. De kampioen van vorig seizoen van de Regionalliga Nord faalde vorig seizoen om de promotie te maken naar de 3e Bundesliga, na verlies tegen Energie Cottbus. In het komende seizoen zal het team – gecoacht door Daniel JURGELEIT – met ex-Kiezkickers Nico Empen en Joël Keller één van de belangrijkste kanshebbers zijn voor het kampioenschap en zal ook opnieuw onze U23 ploeg tegenkomen. De Flensburger beginnen al op de laatste weekend in juli en een week vroeger dan onze Kiezkickers aan het seizoen 2018/19.

Een dag later speelt het team van hoofdtrainer Markus Kauczinski als generale repetitie voor de Deense bekerwinnaar. Brøndby IF reist reeds maandag -16 juli 2018 – af naar Randers FC  voor de openingswedstrijd van de competitie. De dramatische eindspurt van het vorig seizoen – waarin het team uit de voorstad van Kopenhagen het zevende Superligaen-kampioenschap in de laatste paar meter nog weg gaf aan FC Midtjylland – willen de gastheren in het nieuwe seizoen doen vergeten. Het team wordt getraind door Alexander Zorniger, die VfB Stuttgart al gecoacht heeft (met assistent-coach André Trulsen als assistent) en Leipzig. Buiten hem zijn ook de namen Marvin Schwäbe, Anthony Jung, Benedikt Röcker, Bjoern Kopplin, Dominik Kaiser en Hany Mukhtar in het Duitse voetbal bekend. Brøndby IF speelt ook nog in de kwalificatie voor de Europa League. 

Niet aanwezig voor deze wedstrijd zullen niet alleen Bernd Nehrig, Marc Hornschuh (beiden geblesseerd), maar ook Jeremy Dudziak, Richard Neudecker, Dimitrios Diamantakos, Marvin Knoll (uit voorzorg) en Clemens Schoppenhauer (vrijgesteld wegens contractonderhandelingen). Hierdoor zullen de U-23-speler Christian Viet en Seung-Won Lee de selectie versterken. Niets staat het gebruik van Ryo Miyaichi en Christopher Avevor in de weg. “Na de Flensburg spel is een test match bij Brøndby een goed verlengstuk,” onthulde Kauczinski. “Ze waren op zoek naar een tegenstander voor hun seizoensopening en we kunnen testen tegen een team dat veel verder is in de voorbereiding dan wij.”

Bron: www.fcstpauli.com