Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Vriendschappelijk: 0-4 winst bij Eutin 08

Onze Boys in Brown hebben ook hun 2e test in de voorbereiding tot een goed einde gebracht. FCSP won op zondag – 1 juli 2018 – met 0-4 van Oberliga club Eutin 08. Voor 900 toeschouwers scoorden Sami Allagui, Waldemar Sobota, Ersin Zehir en Jan-Marc Schneider voor onze Kiezkickers .  

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was echter voor Eutin. Na een counteraanval op de links stond Kevin Hübner oog in oog met Svend Brodersen. Maar onze doelman behield de overhand in het direct duel en kon redden met een sterke reflex (12).

Het duurde even voordat de Kiezkickers de eerste goede kans kon afdwingen. Maar na 17 minuten zette Daniel Buballa perfect voor in het strafschopgebied , waar spits Sami Allagui met het hoofd de 0-1 op het bord kopte. Precies een kwartier later was het Waldemar Sobota die de score verdubbelde. Zijn schot van 15 meter belandde net langs de binnenkant paal in het doel van de gastheren. Met de 0-2 voorsprong trokken de troepen van Markus Kauczinski cabines in.

Het coachingteam gebruikte de pauze om bijna het volledige team te veranderen. Behalve Brian Koglin – die net voor de rust was gekomen voor Christopher Avevor – werden alle spelers gewisseld. Na een rustig begin was het Ersin Zehir die in de 62e minuut aan de rechterkant werd vrijgespeeld en de bal in het doel van de gastheren kon leggen. Ook succesvol was spits Jan-Marc Schneider die zes minuten later in het strafschopgebied de overhand bleef houden en de bal met geweld in het doel poeierde. Daarna gebeurde er voor 900 toeschouwers niet veel meer en de Kauczinski-Elf kon zo de 2e test succesvol afsluiten.

Markus Kauczinski met zijn conclusie van de testwedstrijd: “We hadden in de eerste helft nog twee doelpunten meer kunnen maken. In vergelijking met de zware trainingsweek die we achter de rug hebben, zijn we goed vooruitgegaan. Over onze opbouw ben ik tevreden. Over het algemeen ben ik zeer tevreden. ”

FC St. Pauli 1e helft:

Brodersen – Zander, Avevor (43. Koglin), Ziereis, Knoll, Buballa – Flum, Buchtmann – Sobota, Dudziak, Allagui

FC St. Pauli 2e helft:

Himmelmann – Kalla, Schoppenhauer, Koglin, Carstens, Park – Becker, Zehir – Coordes (78. Münzner), Schneider, Neudecker

Doelpunten: 0:1 Allagui (17.), 0:2 Sobota (32.), 0:3 Zehir (62.), Schneider (68.)

Scheidsrechter: Max Rosenthal

Toeschouwers: 900

Bron: www.fcstpauli.com