Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”De vakantie heeft lang genoeg geduurd”

Nauwelijks was de eerste training ter voorbereiding op het seizoen 2018/19 ten einde of hoofdtrainer Markus Kauczinski en sportief directeur Uwe Stöver namen uitgebreid de tijd om over de huidige status van onze Kiezkickers te praten en een kleine vooruitblik te geven over de komende weken.

Voor Markus Kauczinski werd het tijd. Tijd om opnieuw te beginnen. “De jongens hadden er echt zin in en hebben serieus gas gegeven. Ook ik had veel zin in de eerste trainingsdag. Hoewel we na het seizoen nog in de VS verbleven voelde het meer aan als een vakantie. Daarom was de pauze in elk geval lang genoeg “, zei Markus Kauczinski over zijn eerste dag in de Kollaustraße, om direct een update te geven over de spelers van FCSP.

“Marc Hornschuh is nog steeds in Beieren -waar hij zijn revalidatie voortzet – maar naar alle verwachting zal hij volgende week naar Hamburg terugkeren. Eveneens is Bernd Nehrig terug in revalidatie vanwege aanhoudende problemen met het kuit. Maar bij hem hopen we op een snelle terugkeer naar de ploeg “, aldus de trainer. Ook bij “nieuwkomer” Mats Møller Dæhli wordt een snelle terugkeer verwacht. “Mats keerde terug van het nationale team met een kleine enkelblessure.”

De prognose voor Ryo Miyaichi is iets onzekerder. “Na zijn knieblessure in mei, adviseerden Japanse artsen een conservatieve behandeling zonder artroscopie. Ryo heeft nu ook op deze weg besloten. We zullen dit pad volgen en zullen nu zien hoe het zich ontwikkelt, “legt Kauczinski uit. Evenmin is het honderd procent zeker wanneer Aziz Bouhaddouz zal terugkeren naar de FCSP velden. “Wanneer Aziz Rusland verlaat – met zijn nationale team – zullen we contact met hem opnemen. Hij zal wellicht bij het trainingskamp opnieuw beginnen, “voorspelt de hoofdcoach een terugkeer van de spits voor de tweede week van juli.

Als het om personeel ging, kwam natuurlijk de vraag voor meer nieuwkomers. Hier toonde sportdirecteur Uwe Stöve zich ontspannen. “We willen, maar moeten niet. We zullen alleen actief zijn als we de kwaliteit in de ploeg kunnen vergroten, “zei Stöver en wierp zijn blik op het komende seizoen. “We waren vorig seizoen niet tevreden met de twaalfde plaats. Voor ons gaat het erom dingen beter te maken en een ander gezicht te tonen. Daar maken we geen geheim van. In rangschikking willen we in het linkerrijtje eindigen” aldus Stöver.  

Om dit te laten gebeuren, hebben we veel gedaan legde de sportdirecteur uit. Zo hebben we met Alexander Blase bijvoorbeeld een andere fysiotherapeut aangenomen die samen met Dominik Körner en Mike Muretic voor de Kiezkickers zorgen op een permanente basis. Ook op het administratieve gebied is men nu beter gepositioneerd. “We hebben met Jonas Wömmel een nieuwe teammanager gecontacteerd die voor alle organisatorische problemen opvangt. Deze veranderingen gaan over het optimaliseren van onszelf op alle niveaus, het vermijden van fouten en het bieden van professionele ondersteuning aan spelers “, besluit Stöver.

Bron en foto : www.fcstpauli.com