Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Himmelmann:” Ik verzamel indrukken die me zullen bijblijven”

Landen, mensen, avontuur – zo zou je de zomervakantie van Robin Himmelmann kunnen omschrijven. Nadat de Amerikaanse tournee was afgelopen, bleef onze keeper in Noord-Amerika en verkende een beetje Canada. Ondertussen kijkt de 29-jarige uit naar de start van de training op maandag (25.6.).

“De competitie was ongelooflijk spannend. Er waren fasen waarin niets samenviel. Dat was geen prettig gevoel “, geeft Robin Himmelmann in een terugblik naar vorig seizoen openlijk toe. “In de weken van de laatste twee thuiswedstrijden tegen Fürth en Bielefeld heersde er een grote spanning. We wisten dat we met deze wedstrijden alles konden winnen, maar ook alles konder verliezen. Daarna viel er een grote last van onze schouders “, onthult de keeper.

Voordat het tijd was voor Robin & Co. om hun verdiende zomervakantie te vieren, wachtte er nog een tien dagen durende tour door de VS op onze Kiezkickers: “De reis was geweldig. We hadden een programma dat je nooit in deze vorm privé kunt maken. We hebben ongelooflijk veel indrukken kunnen verzamelen en ik denk dat iedereen plezier had, “vertelt de 29-jarige enthousiast over zijn verblijf in de Verenigde Staten, die de St. Pauli-entourage onder meer naar Detroit en Portland bracht.

Onze “Skyman” profiteerde op het einde van de Amerikaanse reis van ‘de gunst van het uur’ en bleef in Noord-Amerika. Robin reisde een beetje door Canada en bezocht oa Vancouver Island en Vancouver. “Je ziet altijd iets nieuws op dergelijke reizen, je hoort andere talen om je heen. Persoonlijk kijk ik nooit veel naar voetbal, “zegt Robin, die de tijd zonder het ronde leer gebruikte om andere sporten te beoefenen. Op de to-do lijst stond bijvoorbeeld uit een bezoek aan de Formule 1-race in Montreal.

Op vakantie stond het omschakelen op de eerste plaats: “Ik ben dan voor het eerst uit het dagelijkse leven en verzamel nieuwe indrukken die ik me zullen bijblijven. De ontspanning komt niet te snel. Maar ik ben ook geen man die vier weken op het strand ligt “, zegt Himmelmann, die zijn ideale zomervakantie beschrijft. Ondertussen is de doelman teruggeschakeld naar de trainingsmodus: “Van de vrije weken zijn er weer twee of drie gepland. De verwachting van de eerste trainingsdag op 25 juni neemt dagelijks toe. “

Maar Robin moet ongeveer een week wachten voordat hij zijn teamgenoten weer ziet. De keeper is al tot de vingertoppen gemotiveerd en kan niet wachten om terug door het strafschopgebied te vliegen: “Mijn doel is om succesvol te zijn en plezier te hebben. Er zijn twee clubs met een grote reputatie gedegradeerd uit de Bundesliga. 1. FC Köln zal de maatstaf zijn voor alle andere teams. Voor ons gaat het erom om meer constant spelen. De laatste twee thuiswedstrijden van het afgelopen seizoen moeten het richtpunt zijn, “concludeerde Robin Himmelmann.

Bron en foto: www.fcstpauli.com