Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Avevor: “Het was natuurlijk een heel bijzonder moment voor mij”

Achter keeper Robin Himmelmann – die geen minuut gemist heeft – werd centrale verdediger Christopher Avevor een vaste waarde in het seizoen 2017/18 bij FC St. Pauli – hij miste amper 201 minuten van de afgelopen competitie . Maar de 26-jarige is – ondanks zijn persoonlijke record – niet tevreden, omdat het afgelopen seizoen simpelweg niet naar wens verliep. Met meer consistente en mer consequentie hadden de bruin-witten zich “veel stress” kunnen besparen volgens Avevor.

Het seizoen 2017/18 begon niet zoals verwacht voor Christopher Avevor: bij de 1-0 openingszege in Bochum was hij niet bij de selectie, de eerste thuiswedstrijd tegen Dresden werd gevolgd door een korte invalbeurt. Vanaf de derde speeldag stond de centrale verdediger telkens in de start-elf en vanaf de 4e wedstrijd miste hij geen enkele minuut meer. Avevor maakte de meeste minuten bij de bruine-witte veldspelers. “Natuurlijk ben ik blij dat ik zoveel wedstrijden heb gespeeld”, aldus de verdediger over zijn balans.

Terwijl zijn collega’s in de centrum verdediging – Lasse Sobiech, Marc Hornschuh en Clemens Schoppenhauer – met verschillende blessures enkele maanden tijdens het seizoen ontbraken werd “Jackson” gespaard van blessures. “Als je zoveel speelt is het normaal om af en toe eens te moeten bekomen van een of de andere pijntje opgelopen in één van de wedstrijden” verklaard Avevor waarom in enkele wedstrijden zijn inzet twijfelachtig was. Op het einde kon de faire verdediger (slechts één gele kaart in het seizoen 2017/18) steeds aan de wedstrijd beginnen.

Naast de dagelijkse zorg en behandeling door de FCSP fysiotherapeuten, deed de 26-jarige in zijn vrije tijd ook beroep op de hulp van een natuurgeneeskundige. “Met hem heb ik veel aan mijn balans gewerkt. Dat heeft veel geholpen, “zei Avevor, die het hele seizoen zonder grote schade is doorgekomen.

Hoewel hij de meeste tijd – na doelman Robin Himmelmann die geen enkele minuut had gemist – speelde is de centrale verdediger in het algemeen ontevreden over het afgelopen seizoen: “Of er nu veel of weinig selecties waren, niemand van ons kan na het seizoen tevreden zijn. Ik kan en wil niet tevreden zijn met mijn persoonlijke record omdat we niet voldeden aan de doelstellingen die we als team ons hadden voorop gesteld. ”

De centrale verdediger kent wel grote vreugde wanneer hij terugdenkt aan de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel. FCSP – dat eerder tegen de latere gepromoveerde 1. FC Neurenberg (0-0) één punt had behaald en bij FC Ingolstadt (0-1) hadden gewonnen – kon met een zege de achterstand op Kiel – dat derde werd – met 3 punten verkleinen, en zou dat uiteindelijk dankzij Avevor ook doen. “Natuurlijk was dat een heel bijzonder moment voor mij en mijn hoogtepunt van het seizoen,” beschrijft Christopher Avevor de laatste minuut, toen hij bij een Neudecker hoekschop – kort voor het laatste fluitsignaal – het winnende doelpunt tegen de netten kopte.

“We wisten voor de wedstrijd dat het onze laatste kans zou zijn om onze blik nog eens naar boven te draaien,” voegde de 26-jarige -die sinds de 3-2 winst tegen Dresden in oktober 2012-  nog eens wist te scoren. De blik naar boven was van korte duur, want de thuisoverwinning tegen Kiel was tot de 32e speeldag de enigste 3 punter. In Düsseldorf verloor FCSP 2-1, gevolg door 3 gelijke spelen tegen Braunschweig, Kaiserslautern en Sandhausen. De kloof groeide binnen vier weken van drie naar acht punten.

“Bij elk gelijkspel zat er meer in. We hadden de wedstrijden voor ons moeten beslissen, maar hebben het telkens verprutst. Omdat we niet consequent waren op zowel defensief als op offensief gebied”noemde Avevor de belangrijkste reden voor het uiteenspatten van de ontluikende hoop in de tussentijd. “Met meer consistentie hadden we ons veel stress kunnen besparen”, voegde Jackson eraan toe.

Dus ging het voor de Kiezkicker in de laatste fase van het seizoen om het gevecht tegen degradatie. Deze kon- mede dankzij de maatregel om voor de laatste twee thuiswedstrijden (tegen Fürth en Bielefeld) te trainen zonder publiek – worden afgewend. “De maatregel had absoluut een positief effect. We hebben ons volledig gericht op onszelf en de volgende wedstrijd. Achteraf was het een zeer belangrijke stap om het ​​team nog dichter bij elkaar te brengen ” zei Avevor, die” zeer opgelucht “was, want na de thuisoverwinning tegen Bielefeld stond de redding vast.

Wat het volgende seizoen brengt kon de centrale verdediger – die na de Amerikaanse trip van FC St. Pauli ook privé nog een paar dagen in Miami – met Philipp Ziereis en ex-Kiezkicker Lennart Thy verbleef en hij een tour met de motorfiets door de USA maakte – niet te beantwoorden. Onze nummer 6 besloot duidelijk: “Een degradatiestrijd wil niemand, een seizoen als het afgelopen wenst niemand zich toe. Wij gaan niet het volgende seizoen in om ons nipt te redden. ”

Als “Jackson” – door sportief directeur Uwe Stöver aangeduid als “een van de winnaars” van vorig seizoen-  ook in seizoen 2018/19 weer zo vaak zal gebruikt worden en onze Kiezkickers in het nieuwe seizoen succesvoller zullen kijken, zal hij zeker tevreden  terug kijken in de zomer van 2019.

Bron: www.fcstpauli.com