Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kalla:”Daarvoor zijn we ook verantwoordelijk”

Jan-Philipp Kalla heeft al enkele degradatie gevechten met FC St. Pauli meegemaakt. Ergens was het logisch dat de nummer 27 van FCSP ook in het afgelopen seizoen in de bres sprong toen onze Kiezkickers opnieuw de strijd opnamen tegen de naderende derde divisie. We spraken met hem over de seizoensfinale en zijn persoonlijke conclusie over het seizoen 2017/18.

Er was een kort moment van onrust op Millerntor – na de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld – vooraleer de resultaten van de concurrentie op het scorebord verscheen en het duidelijk was dat de FC St. Pauli ook in het volgende seizoen in de 2e Bundesliga zou spelen. Er zijn vele manieren om je geluk op zulke momenten uit te drukken. Jan-Philipp Kalla koos eerst voor de stille variant. “Na het fluitsignaal juichte iedereen om me heen. Eerlijk gezegd, ik heb toen enkele ogenblikken opgelucht doorgeademd  – zonder te weten wat we het gered hadden –  en zat voor een paar seconden op de bank “, vertelt ‘Slak(Snecke)’.

Gezien de situatie vóór de laatste twee thuiswedstrijden tegen Fürth en Bielefeld, was het doorblazen maar al te begrijpelijk. “We wisten wat er op het spel stond. Een degradatie zou moeilijk zijn geweest voor de gemeenschap, de werknemers in de club en alle fans om het hoofd te bieden. Je wilt natuurlijk niet verantwoordelijk zijn voor zoiets, “verduidelijkt de 31-jarige en bevestigt dat het team zich volledig bewust was van hun verantwoordelijkheid in de strijd om degradatie.

Dat deze – mentaal vermoeiend – tijd zijn sporen heeft achtergelaten bij FCSP bevestigde Kalla. “Omdat deze druk – zeker tijdens de laatste wedstrijden groot aanwezig – die zich sinds een langere periode had ontwikkeld, was het ook een proces om deze druk terug te verminderen. Het was duidelijk, na het laatste fluitsignaal viel een groot pak van mijn hart, maar je krijgt het pas echt mee na verloop van de tijd “, geeft hij openlijk toe, eraan toevoegend dat hij de komende tijd graag gespaard zou blijven van een nieuwe degradatie strijd. “Ik hoop dat we het de komende jaren niet zo opwindend zullen maken.”

De reden voor de sterke overgebleven games was – ook volgens verschillende Kiezkickers – de tijd op de Kollaustraße bevestigde Snecke: “We brachten veel tijd door met onze collega’s in de Kollaustraße en dat heeft geloond. Ik denk dat het voor het grote plaatje goed was. De club heeft er alles aan gedaan om optimale omstandigheden te creëren. Iedereen heeft de tijd genomen, “kijkt Kalla – die vaak met Mats Møller Dæhli schaakte gedurende die dagen en weken – terug. “Mats zegt dat ik een goede tegenstander was, hoewel ik decennia geleden nog schaak speelde. Ik heb hem problemen bezorgd met mijn agressieve speelstijl. Je zou kunnen zeggen dat het een soort aanvallende kunst was “, grapt ons nummer 27.

Hoewel het seizoen uiteindelijk positief eindigde, kijkt Kalla ook kritisch naar het afgelopen seizoen. “Natuurlijk stelde ik me het seizoen anders voor en had ik graag meer speeltijd gehad. Maar uiteindelijk gebeurde het toch en kon ik laten zien dat ik er ben als je me nodig hebt. Maar de laatste beslissende wedstrijden kon ik een belangrijke bijdrage leveren aan de competitie en heb me dus persoonlijk verzoend over het seizoen. ”

Wat blijft er over vanaf dit seizoen? Voor Snecke is de zaak duidelijk. “Vooral de laatste twee wedstrijden hebben laten zien hoe belangrijk Millerntor kan zijn. We hebben deze heksen ketel al lang niet meer gehad. Maar we zijn daar ook verantwoordelijk voor. We moeten het publiek meenemen en zij dan ons. Dat was geweldig “, hoopt de langdurige St. Paulianer dat de fans en team deze stemming naar het nieuwe seizoen zullen mee nemen.

Bron: www.fcstpauli.com