Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Trulsen nieuwe assistent-coach bij FCSP

Onze FC St Pauli heeft zijn trainerteam voor het komende seizoen vervolledigd :Recordspeler van onze Kiezkickers en voormalig FCSP coach André Trulsen versterkt de technische staf van FCSP en zal in de toekomst als 2e assistent-coach aan de zijde van hoofdcoach Markus Kauczinski en assistent-coach Markus Gellhaus opereren.

De 53-jarige heeft een contract tot 30 juni 2020 getekend. In zijn rol als tweede assistent-coach zal Trulsen ook verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning en ontwikkeling van de jonge professionals en de talenten van de U23 en U19.

“We zijn blij dat André terugkeert naar FC St. Pauli. André is voorbestemd voor deze club. Hij is een coach die de club, het milieu en de behoeften van de talenten heel goed kent. Naast zijn werkzaamheden bij de profs zal hij intensief de jonge professionals en talenten begeleiden, hij zal ook de jeugdtrainingen begeleiden en op regelmatige basis wedstrijden van de U23 en U19 bijwonen “, zegt sportief directeur Uwe Stöver.

André Trulsen is ook blij om terug te keren naar zijn oude werkplek: “Het maakt me erg blij om terug te zijn in oude werk omgeving : thuis bij FC St. Pauli. Ik kijk er naar uit om met de coaches, de jongens en het hele team samen te werken. Ons wederzijds succes komt bij mij op de eerste plaats. ”

Trulsen voltooide in zijn actieve carrière 409 games (31 goals, 7 assists) voor het eerste team van de FCSP en is dus onbetwiste recordspeler bij FC St. Pauli. Na zijn profcarriere werkte hij aanvankelijk voor een jaar als assistent-trainer bij Holstein Kiel (2003-2004), aansluitend coachte hij het elftal van FC St. Pauli van 2004-2007 onder Holger Stanislawski in de regionale competitie. Na de promotie in 2007 naar de 2e Bundesliga Trulsen was één seizoen hoofdtrainer van FC St. Pauli, want Stanislavski had geen licentie op dit moment,. Van 2008-2011, werkte hij opnieuw als assistent-coach voor de FCSP. Hij volgde Stani als assistent-trainer bij TSG 1899 Hoffenheim (2011 tot 2012), op 1. FC Köln (2012 tot 2013) en later verhuisde hij naar VfB Stuttgart (2015).

Bron: www.fcstpauli.com