Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Diamantakos : ” Als een explosie”

Voor de Boys in Brown viel het seizoen 2017/18 in één wedstrijd in de definitieve plooi. Dé 32e speeldag tegen Greuther Fürth word door velen gezien als de absolute finale. Toen de nood het hoogst was speelden onze Kiezkickers op 28 april in Millerntor als een furie. Geen duel werd verloren, kansen werd genomen en doelkansen werden afgewerkt. Aan het einde van de 3-0 overwinning was een belangrijke stap in het klassenbehoud gezet. Aanjager van het succes was Dimitrios Diamantakos. Voor de spits – die in de winter van VfL Bochum naar Hamburg kwam –  was de wedstrijd nog meer speciaal.

“Het gevoel toen de bal de lijn overschreed was als een explosie”, zegt de Griek, die de seconden beschrijft na zijn openingsgoal voor het elftal van Markus Kauczinski. “De wedstrijden daarvoor liepen niet goed voor mij. Ik was er mij van bewust dat ik het team met een voorsprong zeer kon helpen, zelfvertrouwen te krijgen. Dat het doelpunt dan ook de weg naar de overwinning heeft geplaveid maakt me nog blijer “, zegt Diamantakos achteraf.

Niet alleen voor hem was de tijd vóór de wedstrijd tegen de SpVgg heel bijzonder. “Natuurlijk bevonden we ons in een moeilijke situatie. Alles was gericht op deze wedstrijd. Dat is de reden waarom de maatregelen om meer tijd aan de Kollaustraße te besteedden precies goed waren. Dit stelde ons in staat om ons volledig op de taak te concentreren, “zei de aanvaller. Het feit dat tijd en ruimte werden gecreëerd voor diepere gesprekken is voor onze spits een positief aspect geweest.

Persoonlijk hoopt nummer 45 dat het vanaf het begin in het volgende seizoen zal lopen, want het huidig seizoen is ten einde. “Eigenlijk was het jammer dat de zomervakantie kwam”, zegt Diamantakos – die een grijns niet kan weerstaan – maar zich serieus gedraagt. “Het was samengevat een moeilijk seizoen voor mij. Ik stond niet zo vaak op het veld als ik had gepland, “zegt de 25-jarige. Het gevolg hiervan was dat hij tijdens zijn weinige wedstrijden geprobeerd had fouten te vermijden en minder risico te nemen. “Dat werkt als een spits natuurlijk contraproductief”: blikt Dima zelf kritisch terug.

“Door de basisplaatsen op het einde van het seizoen was er echter een proces ingezet. In de loop van de tijd wisten mijn teamgenoten hoe me aan te spelen en tegelijkertijd wist ik welke kant ik op moest zodat mijn teamgenoten mij konden aanspelen”zegt de spits over de steeds betere samenwerking tussen hem en de jongens op het plein.

Voor Diamantakos in het komende seizoen vol gas gaat geven kijkt hij ernaar uit om te ontspannen in zijn geboorteland: Griekenland. “Ik zal eerst mijn familie en vrienden in Athene bezoeken en dan naar de Griekse eilanden rijden. Ik heb echt veel zon nodig en kijk met 40 graden uit naar het strand, “voorspelde hij na de laatste wedstrijd in Duisburg.

Maar te lang stilzitten is niet zijn ding. “Na vijf of zes dagen moet ik gewoon weer bewegen. Of het nu gaat om te voetballen, fietsen of iets anders. Maar ik heb te veel energie “, aldus de 25-jarige, die vanaf maandag (25.6.) met dezelfde energie aan het nieuwe seizoen wil starten.

Bron: www.fcstpauli.com

Foto: Witters