Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Deze reis zal een blijvende indruk achterlaten

De troepen van FC St. Pauli keerde donderdagmiddag 24 mei 2018 – na een vlucht van 16 uur – veilig terug van de VS naar Hamburg. President Oke Göttlich en cheftainer Markus Kauczinski hebben zeer positieve conclusies getrokken uit de negendaagse tournee van onze Kiezkickers.

“Het idee dat voetbal ook normen, waarden en een bepaalde levenshouding deelt zijn ook erg belangrijk in de VS. Ook daar worden er gemeenschapsgerichte projecten gelanceerd door voetbalclubs. “President Oke Göttlich beschreef zijn indrukken van de reis naar de Verenigde Staten na zijn terugkeer uit Portland. “We hebben tegen 2 clubs gespeeld – Detroit FC en Portland Timbers – waar er grote gelijkenis bestaan tussen hun fanscènes met die van ons.”

Het onthaal van FC St. Pauli was op alle plaatsen hartelijk geweest: “De sfeer was heel bijzonder in Detroit, maar ook de Timbers Army in Portland liet ons hun clubshop -die naar die van ons genoemd is – zien” vertelde de 42- jarige enthousiast.

Symbolisch voor de ganse reis was de scène na het laatste fluitsignaal in Portland:  Na het laatste fluitsignaal zijn de St. Pauli-fans in het blok van Timbers Army binnengebracht. Samen werd van onze jongens afscheid genomen. ‘

Door al deze ervaringen werd het vele reizen snel vergeten: “De combinatie van cultuur en sport heeft iedereen plezier gedaan, ook al hebben we verschillende tijdzones overbrugd. Ook voor onze spelers was het iets nieuws om vier uur te vliegen om op de volgende voetballocatie te zijn. Dat was verhelderend voor iedereen. Deze reis heeft een blijvende indruk  achtergelaten” aldus Oke Göttlich , die langs deze weg Christian Prüß (CSR)  en Bernd von Geldern (General Manager Merchandising) bedankte. “Ze hebben de reis heel goed voorbereid en goed werk afgeleverd. Het is jammer dat Christian niet kon meereizen. ”

Hoofdcoach Markus Kauczinski was het volledig eens met deze evaluatie: “Op weg door de VS hebben we zoveel vriendelijke mensen ontmoet die ons ondersteunden en begeleidden. De gastvrijheid was bijzonder. Het team is nog eens samengebracht. Ik kan dus alleen maar een positieve conclusies trekken. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Foto: @timbersarmy (twitter)