Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FCSP speelt 2-2 gelijk (pen 2-4) tegen Portland Timbers 2

FC St. Pauli speelde – dinsdag 22 mei 2018-  2-2 gelijk – 2-4 na strafschoppen – tegen de Portland Timbers 2 . In de reguliere speeltijd scoorde Sami Allagui (5e) en Dimitrios Diamantakos (64) – voor ongeveer 5.000 toeschouwers – de 0-2 voorsprong,  Augustine Williams zorgde met 2 doelpunten voor de gelijke stand na 90 minuten (73, 81). In een verhitte fase zagen Ersin Zehir en Timber verdediger Arturo Diz Pe na een gevecht elk de rode kaart (87e). Portland won de afgesproken penalty’s.

De tweede testwedstrijd van de Amerikaanse trip begon voor onze Kiezkickers optimaal: na minder dan vijf minuten speelde Daniel Buballa de bal naar Sami Allagui. Onze spits aarzelde niet lang en schoot de bal van elf meter onhoudbaar in de lange hoek: 0-1 (5e)!

Daarna kwamen de gastheren steeds beter in het spel. Eerst kon Robin Himmelmann een ongelukkige terugspeelbal ternauwernood van de lijn redden (13) en niet veel later liet onze keeper een sterke redding zien op een schot van Dairon Asprilla (15). De Timbers-aanvaller stond in de volgende fase opnieuw in de schijnwerpers. Maar zijn kopbal stierf op de deklat en die voorkwam zo de gelijkmaker (25e).

In deze fase kon de Kauczinski Elf bijna met succes counteren: Sami Allagui bediende in de tegenaanval Marcell Sobotta wiens schot net werd geblokkeerd in het strafschopgebied (29). Omdat Robin ook tegen Lawrence Olum alert was (43) stond een gevleide 0-1 voor de FCSP tijdens de rust op het bord.

Zoals gebruikelijk tijdens testwedstrijden, schudden beide hoofdcoaches hun teams duchtig door elkaar tijdens de rust. Terwijl Cameron Knowles acht nieuwe Timbers op het veld stuurde, bracht Markus Kauczinski met Philipp Heerwagen, Brian Koglin, Lasse Sobiech, Ersin Zehir en Jan-Marc Schneider vijf nieuwe spelers.

In de vijftigste minuut was het Dimitrios Diamantakos nota bene die de al verslagen Philipp Heerwagen als klassieke libero bijstond op de lijn. Iets later hadden de ongeveer 5.000 toeschouwers in Providence Park bijna een het doelpunt van het jaar gezien. Daniel Buballa nam keeper van de Timbers – Austin Pack  – met een lange bal uit eigen helft te grazen maar de bal schoot tegen de rechterpaal (61 ‘). Jammer!

Slechts drie minuten later verhoogde Diamantakos de score voor de efficiënte Kickers naar 2: 0 (64 ‘). Jan-Marc Schneider was eerder doorgebroken aan de linkerkant en zette scherp naar voor en Dimi moest de bal maar binnen tikken.

De beslissing? Helemaal niet! Integendeel, het kwam tot een hete laatste fase. Augustine Williams scoorde het eerste doelpunt na een corner voor Timbers  II(73). Terwijl onze jongens last begonnen te krijgen van het vele reizen van de afgelopen dagen, schakelden de gastheren opnieuw een versnelling hoger. In de 81e minuut was het opnieuw Williams die Heerwagen geen kans liet – 2: 2.

Na de gelijkmaker verloor de wedstrijd zijn vriendelijk karakter. Het kwam tot irritaties en vuil spel. Na een gevecht zagen Arturo Diz Pe en Ersin Zehir elk de rode kaart (87.). Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal.

De gemoederen waren gelukkig snel gekalmeerd en dat was een goede zaak: Beide teams hadden voor de wedstrijd besloten bij een gelijke stand strafschoppen te nemen. Potland won deze met 4-2

“Het was een levendige wedstrijd dat in de slotfase ontsiert werd nog door irritaties. We kwamen 2-0  voor en we gaven het spel vervolgens uit de hand. De 2-2 is goed. Over het algemeen hebben we weer alles gegeven, maar de jongens werden door het vele reizen gevloerd”, zei hoofdcoach Markus Kauczinski over de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/19.

Bron en foto : www.fcstpauli.com