Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP wint tegen FC Detroit City 2-6

Bij het beste ‘Hambug weer’ heeft FC St. Pauli zijn eerste oefenwedstrijd – van de Amerikaanse trip – tegen de Detroit City FC met 2-6 gewonnen: De doelpunten voor onze Kiezkickers werden gemaakt door Sami Allagui (21, 32), Seung-Won Lee (28), Marcell Sobotta (54), Dimitrios Diamantakos (67) en Luca Zander (88) , voor Detroit scoorde Trevor Amann (8e) en  Rafael Mentzingen (86ste).

In de aanloop naar de wedstrijd haalde de weergoden alles uit de kast voor de eerste wedstrijd in de geschiedenis van FC St. Pauli op Amerikaanse bodem. 7.264 toeschouwers lieten zich niet afschrikken door de stromende regen en maakte de gezamenlijke mars van beide supporterscafés naar het uitverkochte Keyworth Stadion. Zelfs vóór de aftrap was de stemming in het stadion adembenemend.

De fans van de gastheren hadden na enkele minuten en nog meer reden om het te vieren. Spits Trevor Amann verscheen vrij voor het doel van St. Pauli en al kon Philipp Heerwagen het eerste schot nog afweren, de rebound verdween alsnog in het doel voor Detroit. De reactie van onze Kiezkickers liet niet lang op zich wachten. Binnen slechts elf minuten draaien Sami Allagui (21, 32) en Seung-Won Lee (28)  drie doelpunten de wedstrijd om, 1-3. Met name het doelpunt van de U23 Lee was meer dan het bekijken waard: Op een hoekchop van Maurice Litka nam de Zuid-Koreaan de bal direct uit de lucht en met een volley verdween de bal in de netten. Vlak voor de rust kwam Waldemar Sobota vrij voor doel maar hij knalde tegen de lat. FCSP ging dus met 1-2 de rust in.

Aan het begin van de tweede helft veranderde Markus Kauczinski op vijf posities en veranderde het systeem een ​​beetje. Dit deed echter niets af aan de voortgang van het wedstrijd en vervanger Marcell Sobotta verhoogde de voorsprong voor de Boys in Brown naar 1-4 in de 54e minuut. Dimitrios Diamantakos – ook bij de rust ingevallen – ztte zich even later door in het strafschopgebied en schoot met links de 5-1 tegen de netten (67 ‘). Na deze twee doelpunten zakte het tempo een beetje. Niettemin kwamen beide teams keer op keer opnieuw gevaarlijk in het strafschopgebied van de tegenstander. Kort voor het einde wist Detroit-spits Rafael Mentzingen vervanger Robin Himmelmann van dichtbij te verslaan en de achterstand te verkleinen tot 2-5 (86.). Praktisch direct erna zette Zander de eindstand op het bord 2-6 (88’)

Na het laatste fluitsignaal vierden de fans in het stadion nog minuten lang met de spelers. Coach Kauczinski was onder de indruk: “Het is hier een ongelooflijk feest! Het was een plezante wedstrijd, zoals dat past in een dergelijk kader. De steun aan beide zijden en de hele sfeer in het stadion was sensationeel. “: verheugde de 48-jarige zich na de wedstrijd.

Detroit City FC

1. Halbzeit: Steinwascher, Bentley, Carroll, Stephens, Busaidy, Bartel, Chomakov, Harris, Amann, Shrimpton, Green

2. Halbzeit: Piña, Williams, Fiscus, Harris, Sinclair, Moyes, Centala, Mentzingen, Saydee, Lawson, Gatt

FC St. Pauli

Heerwagen (46. Himmelmann) – Buballa, Ziereis (46. Zander), Sobiech (46. Sobotta), Koglin – Sobota (46. Neudecker), Park, Lee (64. Zehir), Litka – Schneider, Allagui (46. Diamantakos) 

Doelpunten: 1:0 Amann (8.), 1:1 Allagui (21.), 1:2 Lee (28.), 1:3 Allagui (32.), 1:4 Sobotta (54.), 1:5 Diamantakos (67.), 2:5 Mentzingen (86.), 2:6 Zander (88.)

Toeschouwers: 7.264 (uitverkocht)

Bron + Foto (jh) www.fcstpauli.com