Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Unieke tekens op nieuw shirt 2018-2019

De samenwerking tussen het wereldwijd bekende sport- en innovatiemerk Under Armour en FC St. Pauli gaat zijn derde seizoen in. Vandaag werd het nieuwe thuisshirt – voor het seizoen 2018/19 – in de VS gepresenteerd. Het nieuwe design is een verwijzing naar het verleden en maakt indruk met de regenboogapplicatie, dit is een sterk symbool en verbindend element.

Nauwelijks is de hard bevochten competitie 2017-2018 voorbij en FC St. Pauli en partner Under Armour richten al hun blik naar het nieuwe seizoen 2018/19. Beiden partners zijn weer met iets heel bijzonders op de proppen gekomen. In functie van de USA-reis van FC St. Pauli haalden onze Kiezkickers – voor het nieuwe seizoen – hun home kit op in het Under Armour hoofdkantoor in Baltimore New Jersey . In een gezamenlijke training met de organisatie “Soccer Without Borders” werd het shirt voor de eerste keer voorgesteld. Het langverwachte nieuwe thuisshirt van FC St. Pauli is een verwijzing naar het verleden en valt op met de genaaide regenboog als beeldend symbool van diversiteit en als verbindend element. Het ontwerp van de nieuwe trui overtuigt niet alleen met het detailelement van de regenboogstrepen  maar heeft ook op de kraag (rug) de opgedrukte geloofsbeleving “Voetbal kant geen geslacht”. Beide partners spreken duidelijk dezelfde taal: Zowel Under Armour en FC St. Pauli zijn niet geïnteresseerd in huidskleur, land van herkomst, geslacht of seksuele geaardheid.

Beide partners hebben de sociale verantwoordelijkheid hoog in de vaandels staan, daarom werd het nieuwe shirt voorgesteld tijdens de ontmoeting met “Soccer Without Borders” om zo de verdiende aandacht aan deze organisatie te geven. “Soccer Without Borders” overwint sinds 2006 alle grenzen door sport voor iedereen te organiseren. Kinderen en jongeren uit verschillende landen en culturen vinden via vrienden sport , genieten van lichaamsbeweging en een besef van het belang van een teamwork.

Het partnerschap tussen Under Armour en FC St. Pauli al voor het derde seizoen

Sinds 2016 is Under Armour de kledingspartner van FC St. Pauli. Om de samenwerking te starten, werd destijds de speltunnel opnieuw ontworpen in ons Millerntor Stadium. De samenwerking met Under Armour is nu gericht om steeds nauwer te werken. Er zijn enkele parallellen tussen de twee havensteden Hamburg en Baltimore. In beide wereldsteden is er een soortgelijk stadsgezicht te zien met havenkranen, een creatieve graffiti-scène, een interessante subcultuur, stedelijke sportvelden en diverse culturen in op kleine ruimtes. Deze overeenkomsten tussen Baltimore en St. Pauli laten zien dat beide partners niet alleen op sportniveau bij elkaar passen. De FC St. Pauli en Under Armour delen ook de overtuiging dat passie, wil, cultuur en innovatie de belangrijkste kenmerken zijn van een optimale samenwerking en ze vormen samen de basis voor geweldige prestaties. Daarnaast engageren beide twee partners zich ook sociaal in hun geboortestad voor kinderen en vechten ze tegen armoede en sociale onrechtvaardigheid.

Verklaringen bij de presentatie van de nieuwe thuisshirt en de reis naar de VS.

Oke Göttlich, president van FC St. Pauli : “We zijn erg verheugd om onze partner in de VS te bezoeken en de vele facetten van het merk te leren kennen. Omdat de sociale verantwoordelijkheid voor beide partijen een hoge prioriteit heeft, stellen we ons nieuw thuisshirt dan ook voor in het kader met het treffen ‘Soccer Without Borders’. Mij bevalt het nieuwe shirt. Under Armour ontwerpt klasse shirts en uitrusting die ons elftal ondersteunt. ”

Andreas Rettig, Managing Director van FC St. Pauli : “Een significante stijging van de verkoop van truien in het afgelopen seizoen laat zien dat de truien van Under Armour – ook internationaal – zeer positieve reacties kregen. Ook vanuit dit perspectief is  onze Amerikaanse trip met FC St. Pauli een goede beslissing. Ik ben ervan overtuigd dat we deze trend kunnen voortzetten met de nieuwe ontwerpen. ”

Philipp Walter, Marketing-Verantwortlicher bei Under Armour: “Het is een verdere belangrijke stap voor ons om deze samenwerking in leven te houden. Om FC St. Pauli te ontvangen in Baltimore , is niet alleen een eer, maar ook een teken dat dit partnerschap is in leven is en in de komende jaren zich zal ontwikkelen. We zien onszelf als een partner om het team te ondersteunen door middel van onze innovatieve producten zodat het team zich volledig kan richten op het sportieve. ”

Richard Neudecker, speler van FC St. Pauli .. “We spelers vinden de nieuwe truitjes zeer geslaagd, om de nieuwe truitjes nu te presenteren – als onderdeel van het Amerikaanse trip – is een goed idee en past hierin Zowel bij de shirts als bij de trainingskleren zijn het ontwerp en de functionaliteit optimaal. De truien zitten super en zijn erg licht. ”

De nieuwe truien van de FC St. Pauli zijn gemaakt van Under Armour HeatGear®-materiaal. Met iets meer dan 100 gram zijn de truitjes bijzonder licht en zijn uitgerust met het sneldrogende ‘Under Armour Signature Moisture Transport System’. Het zweet wordt snel uit het lichaam geleid en de speler is blij met een droog draaggevoel. Er is meer bewegingsvrijheid verzekerd door een vier-weg stretchmateriaal. Het lichtgewicht materiaal is ook sneldrogend. De ventilatie-openingen zijn opgenomen waar het lichaam de meeste warmte afgeeft, en zorgen voor een optimale koeling, zelfs in moeilijke weersomstandigheden.

Het nieuwe thuisshirt is verkrijgbaar in alle Fanshops van FC St. Pauli, evenals bij www.ua.com en de uitgekozen retailpartners. Het nieuwe uitshirt en de nieuwe derde shirt – die zal worden gebruikt in de DFB Cup, zullen tijdens de zomervakantie in 2018 in Hamburg worden gepresenteerd als onderdeel van een ander sociaal project.

Bron: www.fcstpauli.com