Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

De vat is af: FCSP verliest 2-0

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2017/18 heeft MSV Duisburg FC St. Pauli met 2-0 verslagen. Voor 25.325 scoorde Moritz Stoppelkamp vlak voor de rust (45 + 2) en de 2-0 kwam eveneens in blessuretijd via Christian Gartner (90 + 5). Onze Kiezkickers eindigen hiermee het seizoen op de twaalfde plaats.

“We gaan naar Duisburg en willen de laatste wedstrijd winnen”, benadrukte Jan-Philipp Kalla na de 1-0 tegen Arminia Bielefeld en het ontlopen van de degradatie. Met een derde overwinning op rij wilde onze Kiezkickers het seizoen afsluiten in het linkerrijtje. Markus Kauczinski had “geen experimenten” aangekondigd voor de laatste wedstrijd van het seizoen zo was er slechts één verandering in de startende 11: Aziz Bouhaddouz verving Johannes Flum.

Gesteund door 4000 FCSP-fans  begonnen onze Kiezkickers – met Lasse Sobiech nog één keer op het veld voor FCSP – goed aan de wedstrijd. Beide teams speelde op een zompige grasmat – het had veel geregend voor de aftrap – aanvankelijk zonder doelgevaar. Ten eerste schotje was van Kevin Wolze die het leer huizenhoog over trapte (4), het schot van Kalla ging net voorbij(7). Korterna lag de bal in het netje van MSV: Bouhaddouz kopte een voorzet van Richard Neudecker perfect in de kruising. Echter, scheidsrechter Deniz Aytekin had een fout van Dimitrios Diamantakos gezien en keurde de goal af (9).

De Kauczinski-elf had het betere van het spel en hield de druk aan: Eerst kopte Bouhaddouz maar Daniel Davari redde (16), vervolgens belande Diamantakos zijn volley van een scherpe hoek in het zijnet (18). De MSV probeerde een versnelling hoger te spelen maar kon de goed verdedigende Kiezkickers niet overwinnen. Slechts een hobbel van Fabian Schnellhardt leek voor doelgevaar te zorgen maar de bal ging ver langs (35.). In de extra tijd in de eerste helft namen de zebras de leiding. Onze Kiezkickers lette niet op en Moritz Stoppelkamp kopte van vijf meter de 1-0 tegen de netten (45 + 2).

Tijdens de rust deed Kauczinski een verandering: Daniel Buballa verving Jeremy Dudziak.Onze Kiezkickers kwamen krachtig uit de pauze en hadden na slechts 25 seconden hun eerste kans. Een voorzet van Brian Koglin landde bij Sobiech bij de tweede paal. Zijn schot werd afgebogen en de rebound kon Bouhaddouz niet kaderen(46).

Na tien minuten met weinig doelgevaar veranderde Kauczinski voor de tweede maal. Hij bracht de offensief kracht Waldemar Sobota voor Kalla (56.). Toch leverde dat geen kansen op. Beide ploegen geraakte aan de grote backlijn maar niet verder. Diamantakos – na een corner- kopte over het doel(68.). Aan de andere kant probeerde Stoppelkamp  – de nauwelijks geteste – Robin Himmelmann  te verassen maar hij was ter plaatse (70ste). 60e seconde later infiltreerde Mats Møller Dæhli – langs de rechterkant- het strafschop gebied in maar zijn schot leverde geen probleem voor Davari (71).

De laatste fase brak stilaan aan en FCSP had niet veel meer tijd om een ​​nederlaag te voorkomen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Kauczinski stuurde met Sami Allagui voor middenvelder Neudecker een andere aanvaller op het veld (78e). Mats Moller Dæhli kreeg nog een unieke kans op de gelijkmaker, maar hij schoot overhaast hoog over (87). In de vijfde minuut van de blessuretijd wist Christian Gartner – ondanks knappe redding Robin – in de rebound de 2: 0 voor Duisburg te maken (90 + 5).

Aan het einde van het seizoen moesten onze Kiezkickers een nederlaag toe staan en sloot het seizoen af ​​op rang twaalf.
Naar 3e Bundesliga : 1. FC Kaiserslautern en verrassend Eintracht Braunschweig.
Promotie/Degradatie wedstrijden 3e Bundeliga: Erzgebirge Aue tegen KSC Karlsruhe.
Kampioen : Fortuna Düsseldorf
2e stijger : 1FC Nürnberg
Promotie/Degradatie wedstrijden 1e Bundeliga: Kiel tegen Wolfsburg.

MSV Duisburg

Davari – Wiegel, Bomheuer, Bajic (58. Nauber), Wolze – Schnellhardt (72. Daschner), Fröde – Stoppelkamp, Oliveira Souza, Gartner – Tashchy (82. Iljutcenko)

Cheftrainer: Ilia Gruev

FC St. Pauli

Himmelmann – Koglin, Sobiech, Avevor, Dudziak (46. Buballa) – Kalla (56. Sobota), Park, Neudecker (78. Allagui), Møller Dæhli – Bouhaddouz, Diamantakos

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Stoppelkamp (45.+2), 2:0 Gartner (90.+5)

Gele Kaarten: Gartner, Iljutcenko / Diamantakos, Neudecker

Scheidsrechter: Deniz Aytekin

Toeschouwers: 25.325

Bron : www.fcstpauli.com

Tot volgend seizoen !