Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over komende tegenstander MSV Duisburg

Met behoud in de achterzak trekt onze FC St. Pauli – op zondag 13 mei 2018 15u30 – voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2017/18 naar MSV Duisburg. Voor de laatste keer dit seizoen hebben we een aantal cijfers, gegevens en feiten verzameld over de volgende tegenstander van onze Kiezkickers.

Veel tegendoelpunten

In de afgelopen 33 speeldagen kreeg MSV Duisburg 56 doelpunten tegen en heeft daarmee ‘momenteel’ de slechtste defensieve van de 2e Bundesliga. Het wordt gevolgd door 1. FC Heidenheim (55) en 1. FC Kaiserslautern (54). Geen enkel team kreeg ook meer doelpunten (11) tegen van buiten het strafschopgebied. Ondanks de vele doelpunten wist doelman Mark Flekken negen wedstrijden keer zijn netten zuiver te houden en staat daarmee op een gedeelde zesde plaats.

Zenuwsterk

Kevin Wolze van Duisburg kreeg dit seizoen 5 keer de kans op de penaltystip en trapte vijf keren raak, daarbij komt nog een omgezette penalty in de DFB Cup-wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg erbij. Nadat Moritz Stoppelkamp in oktober 2017 twee keer op rij mistte – tegen 1. FC Kaiserslautern en Fortuna Düsseldorf – nam Wolze zijn verantwoordelijkheid. De linksback scoorde dit seizoen in totaal negen doelpunten en is daarmee de gevaarlijkste verdediger van de afgelopen zes jaar tijd. In het seizoen 2011/2012 wist Düsseldorf verdediger Jens Langeneke 9 keer te scoren.

Veel strafschoppen

Samen met Holstein Kiel zorgde de Duisburg voor de meeste penalty’s in het huidige seizoen. 15 keer dus bijna om de 2e weken wezen de scheidsrechters naar de stip ten koste van de MSV. Vier penalty’s gingen er niet in.

Veel gele kaarten

Aan de kant van MSV zijn Enis Hajri en Lukas Fröde de meest ijverige kaartverzamelaars. Hajri leidt de statistieken met twaalf gele kaarten in 25 wedstrijden, Fröde zag de gele kaart – in zijn 30 wedstrijden- 11 keer, hij vloog ook nog één keer met geel-rood van het plein.

Veel doelpunten

MSV scoorde dit seizoen 50 doelpunten, slechts zes teams deden beter. Vooral in de tweede helft is Duisburg erg productief met 35 doelpunten. Alleen 1. FC Nürnberg (36)  scoorde vaker na de pauze. Veel goals in de tweede helft, in de de eerste helft kon de Gruev Elf maar 15 keer scoren, alleen de SV Sandhausen (10) en Kaiserslautern (14) deden slechter.

Weinig afwisseling

In het huidige seizoen hebben MSV slechts tien spelers bijgedragen aan de doelpunten. Dit brengt hun in dit klassement op de voorlaatste plaats. Alleen bij VfL Bochum werden de doelpunten door minder spelers – acht – gescoord. Bij onze Kiezkickers waren tot nu toe 13 spelers verantwoordelijk voor het totaal van 35 goals.

Minste kilometers

De MSV bezet de laatste plaats met 3.703.29 kilometer op de kilometerstand vóór de laatste speeldag. Eintracht Braunschweig (3.706,98 km) en Holstein Kiel (3.722,32 km) liggen vlak voor de Duisburgers. Onze Kiezkickers bezetten de twaalfde plaats met 3.791,53 kilometer, de leider is Arminia Bielefeld met 3.962,01 kilometers

Bron: www.fcstpauli.com.