Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na het klassenbehoud tegen Bielefeld

De opluchting na de thuisoverwinning tegen Arminia Bielefeld – die het klassenbehoud verzekerde – was enorm aan de kant van onze Kiezkickers. Dus de gelukkige Lasse Sobiech, Jan-Philipp Kalla en Co. uitten na het laatste fluitsignaal in de mixed-zone.

Lasse Sobiech: “Al toen we uit de bus stapten stonden onze fans volledig achter ons. Het elftal heeft ook vandaag getoond dat het de situatie goed begrepen had. We hebben weinig kansen toegelaten en hadden op het veld een goed gevoel. Wat Yiyoung Park allemaal deed bij de goal was ongelooflijk, hij toonde zijn kwaliteiten vandaag, hoed af voor zijn prestatie. Ook een groot compliment voor Brian om vandaag zo sterk te spelen. Voor mij was het een afscheid uit een sprookje hoewel ik een meer succesvoller seizoen had gewenst. Ik weliswaar  niet de coach, maar vandaag wordt er gevierd! ”

Robin Himmelmann: “Uitstekend! We hebben de afgelopen weken veel geïnvesteerd en de spanning voor de wedstrijd was groot, maar nu valt alles van ons af. We zijn we allemaal heel erg blij dat  vandaag een goal goed was voor de zege.”

Johannes Flum: “Vandaag hebben vandaag veel gevochten en weinig toegestaan, respect voor onze jonge spelers dat ze het vandaag zo goed gedaan hebben.”

Richard Neudecker : “Er valt een steen van mijn hart, ik kon de laatste paar weken niet goed slapen, in de laatste twee wedstrijden hebben we het laten zien dat we het echt wilden.”

Jan-Philipp Kalla : “Het opluchting is groot dat we volgend seizoen nog in de 2e Bundesliga spelen, vorige week hebben we een gigantische stap gezet tegen Fürth, vandaag hebben we definitief de weg van de redding ingeslagen. We hebben heel goed verdedigd en goed naar voor gespeeld. Onze fans hebben ons ongelooflijk ondersteund en ondanks onze voorgaande zwakke prestaties ons blijven vooruitstuwen. Dat was de sleutel voor de zes punten en nu willen we de laatste wedstrijd in Duisburg winnen. ”

Mats Møller Dæhli : “We hebben vandaag met heel het hart gespeeld en verdienden het om te winnen dankzij een sterke teamprestatie. Het was zo belangrijk om de klassenbehoud te verzekeren, het betekent zoveel voor onze fans en ze hebben opnieuw een geweldige sfeer gecreëerd. Ik kan moeilijk afscheid nemen omdat ik van deze club hou. Hoe het verder gaat zullen we in de komende weken zien. ”

Christopher Avevor : “Het was een erg moeilijke wedstrijd voor ons met veel hard werk. Met veel vechtlust en emoties hebben we het gered. Toen het laatste fluitsignaal klonk en we kort daarna wisten dat we waren gered was ik gewoon gelukkig. De laatste tien minuten hebben als uren aangevoeld. Onze fans hebben een heel groot aandeel in dit behoud. ”

Bernd Nehrig : “Ik had de hele week een positief gevoel. Hoed af voor mijn collega’s  dat ze deze opdracht – onder de huidige omstandigheden – hebben volbracht.” Ik ben zo trots op de jongens, het was een geweldig gevecht. Dat we dit op het einde van het competitie gedaan hebben is de redding absoluut verdient. Je moet nooit vergeten dat dit om het grote geheel gaat. ”

Fabian Klos (Arminia Bielefeld) : “We hebben het ons vandaag zelf moeilijk gemaakt om onze kansen uit te spelen. De kansen die we vandaag gehad hebben hebben we niet gebruikt, St. Pauli had een gouden moment, dus we verliezen een wedstrijd dat eigenlijk gelijkspel op een gelijkspel had moeten eindigen. ”

Konstantin Kerschbaumer (Arminia Bielefeld) : “St. Pauli maakte het ons vandaag niet gemakkelijk, maar we hadden onze kansen om te scoren,. Het was een wedstrijd op gelijke voet en we verdienden een punt. Ondanks de nederlaag kunnen we tevreden zijn met ons seizoen. We willen dit volgende week positief afronden. ”

Tom Schütz (Arminia Bielefeld) : “We speelden vandaag niet zo goed vooruit, maar we hadden ondanks dat nog steeds onze kansen, maar St. Pauli deed het goed en in de tweede helft moesten we een penalty (wegens hands)krijgen. Met zo iets kan je terug in de wedstrijd komen, vandaag hadden we het geluk niet aan onze kant. ”

Bron: www.fcstpauli.com