Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Park schiet FCSP naar klassenbehoud!!! 1-0 tegen Bielefeld

FC St. Pauli heeft op de 33e speeldag het klassenbehoud in de 2e Bundesliga veilig gesteld ! In de thuiswedstrijd tegen DSC Arminia Bielefeld wonnen onze Kiezkickers voor 29.546 toeschouwers in het uitverkochte Millerntor Stadion met 1-0. Yiyoung Park versloeg DSC-keeper Stefan Ortega Moreno in een scherpe hoek en scoorde daarmee het doelpunt van het behoud(39.).

De thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld zou een laatste gevecht worden om te voorkomen dat de beslissing om het behoud op de laatste speeldag zou vallen. Voordat de beslissing zou vallen werd er nog afscheid genomen worden van de vertrekkers Lasse Sobiech, Mats Møller Dæhli, huurling Thibaud Verlinden en Joel Keller. De eerste twee namen dan hun tijd om zich op te warmen omdat ze samen met Brian Koglin, Yiyoung Park, Johannes Flum & Co vanaf het begin aan de wedstrijd moesten beginnen. FCSP kon immers geen rekening doen op de geblesseerden Christopher Buchtmann, Bernd Nehrig (beide spierscheur) en Philipp Ziereis (lies).

Onze Kiezkickers starten de wedstrijd furieus en liepen op het plein als de brandweer. Na luttele seconden beproefde Sobiech DSC keeper Stefan Ortega Moreno met een afstandsschot (1), kort daarna mistte Richard Neudecker knap een vrije trap vanuit een kansrijke positie (2) en na een hoekschop leverde een kopbal van Sobiech doelgevaar op (5). In het  vervolg vervlakte de wedstrijd en beide ploegen hielden eerst de gelederen dicht om daarna pas de aanval te zoeken.

De Bielefelders trokken dapper naar voren maar de beste scoringskansen waren voor FCSP. Flum mistte op een haar na het doel (27.) en Ortega Moreno dook op tijd voor een kopbal van Sobiech (37). Dan gingen de 29.546 toeschouwers – uitverkochte Millerntor Stadion – volledig in het delirium. Park speelde enig mooi Henri Weigelt tussen de beentjes, om daarna de doelman enig mooi te verrassen in de korte hoek (39.). Meteen de ruststand 1-0

Voor de tweede helft was de uitgangspositie voor FCSP optimaal. Het team van Markus Kauczinski concentreerde zich op zijn verdedigende taken en hoopte de beslissende tegenprik te kunnen zetten. Arminia rende gemotiveerd naar voren maar vond geen openingen tegen de compacte verdediging van FCSP. Alleen Andreas Voglsammer kwam in het strafschopgebied oog in oog met Robin Himmelmann maar die redde met de voet (70.), Manuel Prietl mistte iets later op en haar het doel (74) .

Dat was even door ademen. Daarna ontbrak het St. Pauli de precisie en de fysiek om in de omschakeling de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Onze jongens brachten de krappe voorsprong – aangespoord door alle profspelers langs de lijn – over het eindstreep.

FC St. Pauli

Himmelmann – Koglin (85. Zehir), Sobiech, Avevor – Kalla (68. Sobota), Park, Flum, Dudziak – Møller Dæhli, Neudecker – Diamantakos (90. Bouhaddouz)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

DSC Arminia Bielefeld

Ortega Moreno – Dick (80. Brandy), Weigelt, Salger, Hartherz – Massimo (58. Hemlein), Schütz, Prietl, Kerschbaumer (58. Weihrauch) – Klos, Voglsammer

Cheftrainer: Jeff Saibene

Doelpunt: 1:0 Park (39.)

Gele kaarten: – / Salger

Scheidsrechter: Markus Schmidt

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)