Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Park:” Dit doelpunt draag ik op aan ploeg, fans en club”

Door de 1-0 thuisoverwinning tegen Arminia Bielefeld vierde FC St. Pauli de vroegtijdige redding. Het beslissende doelpunt werd gescoord door Yiyoung Park, die niet alleen zijn technische klasse bewees, maar ook zijn koelbloedigheid.

Na het laatste fluitsignaal waren alle Kiezkickers het eens: Dankzij een sterk team prestatie en dankzij de uitstekende ondersteuning van de fans konden ze de belangrijke overwinning tegen Arminia Bielefeld thuis vieren en zo de redding definitief perfect maken. Een doelpunt moesten de Brown-Whites maken om de driepunter thuis te houden. En het was Yiyoung Park die met zijn eerste competitie doelpunt FC St. Pauli naar de juiste weg leidde.

Het “gouden moment” beschreef Arminia kapitein Fabian Klos het winnende doelpunt na het laatste fluitsignaal, viel in de 39e minuut: Jeremy Dudziak ving een lange bal op en via Christopher Avevor en Johannes Flum kreeg Park de bal op eigen helft in de voeten. De 23-jarige Park speelde Mats Møller Dæhli aan en sprintte door naar het vijandig strafschopgebied, waar hij wordt aangespeeld door Richard Neudecker. Vervolgens toonde de defensieve allrounder zijn technische klasse: Met de juiste beweging speelde hij door de benen van Henri Weigelt en dook zo voor DSC keeper Stefan Ortega op.

“Ik had toen echt geen keus. De teamgenoten stonden zo opgesteld dat ik geen andere keus had ” verklaarde – tegen Bielefeld centraal in het in het verdedigende middenveld spelend –  droog. Ons nummer 39 koos in minuut 39 de variant ‘korte hoek’ en ramde het leer voorbij Arminia keeper Stefan Ortega in het net. Voor de 23-jarigen was het het eerste doelpunt in de 15e tweede Bundesliga wedstrijd en dan nog zo een belangrijke. “Ik draag het doelpunt op aan het team, de fans en de club op”, zei Park over zijn eerste doelpunt die het behoud verzekerde.

Bron: www.fcstpauli.com
F
oto: Witters