Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Afscheid van Sobiech, Møller Dæhli, Keller en Verlinden

Vóór de laatste thuiswedstrijd – zondag 6 mei 2018 – tegen Arminia Bielefeld FC St. Pauli werd van verdediger Lasse Sobiech, middenvelder Mats Møller Dæhli, verdediger Joël Keller en winger Thibaud Verlinden officieel afscheid genomen.

Vijfenveertig minuten voor de aftrap van de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld werd door voorzitter Oke Divine, bestuurslid Roger Hasenbein en sportief directeur Uwe Stöver – met veel applaus van alle FCSP fans en alle teamleden – uitgebreid afscheid genomen van Sobiech, Moller Dæhli, Keller en Verlinden.

Vooral voor Sobiech was het een emotioneel moment, vijf seizoenen (in het seizoen 2011/12 en sinds 2014) droeg hij de bruin-witte trui. Tot de wedstrijd tegen de Bielefeld hij voltooide hij in totaal van 133 competitieve wedstrijden voor de FCSP, hierbij wist de duel sterke center verdeiger 15 doelpunten te scoren en vier assists af te leveren. Waar de verdediger zal veranderen, valt nog te af te wachten (wellicht Keulen).

Møller Dæhli werd geleend van SC Freiburg en scoorde hierbij twee doelpunten en gaf drie assists, hij speelde in totaal 33 competitieve wedstrijden voor onze FCSP. Net als Sobiech stond de middenvelder later in de basis tegen Arminia.

Na drie seizoenen in bruin en wit verlaat Keller de club in de zomer. De verdediger kwam sinds augustus 2015 op tien wedstrijden (één assist) in de 2e Bundesliga, voor de U23 speelde de Zwitser tot nu toe 48 wedstrijden, hierbij scoorde hij tien doelpunten en gaf zeven assists.

Verlinden, die tijdens de winterstop op huurbasis uit Premier League club Stoke City naar het Millerntor overkwam, kwam niet in de actie voor de profs, hij speelde twee wedstrijden voor de U23 in de Regionalliga Nord.

Lasse, Mats, Joël en Thibaud, wij wensen u het allerbeste voor jullie toekomstige sportieve en persoonlijke toekomst en wij verheugen ons  jullie van tijd en stond terug te zien op Millerntor !!!

You’ll never walk alone!!!

Bron : www.fcstpauli.com

Foto: Witters